Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Φακέλωμα και Απαρτχάιντ: Με ειδική εφαρμογή στα κινητά θα ελέγχουν όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

Φακέλωμα και Απαρτχάιντ με ειδική εφαρμογή στα κινητά που θα ελέγχει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί προωθεί η κυβέρνηση.

Η Κυβέρνηση μέσω μιας ειδικής εφαρμογής στα κινητά θα μπορεί να ελέγχει τους πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο, είτε PCR ή Rapid Test ή δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

Η πρώτη θα ανιχνεύει τους πράσινους (εμβολιασμένους), κίτρινους (PCR, Rapid Test) και κόκκινους (ανεμβολίαστους).

Η ομάδα του Πιερρακάκη έχει σχεδόν έτοιμη την συγκεκριμένη εφαρμογή και μέσω αυτής θα γίνονται οι έλεγχοι στα μαγαζιά, τα γυμναστήρια, τα πλοία κλπ.

Σημαντικός παράγοντας είναι η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων. Δηλαδή θα καταγράφονται μόνο το ονοματεπώνυμο του καθενός. Σκοπός της εφαρμογής είναι να καταγράφει και να διαβάζει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και το αποτέλεσμα του τεστ.

Για τους ανεμβολίαστους θα αντιστοιχεί το κόκκινο χρώμα που θα τους αποκλείει από κάθε δραστηριότητα που προϋποθέτει πλήρη εμβολιασμό ή τεστ.

Όπως και να έχει μένει να δούμε στην πράξη πως θα λειτουργήσει το σχέδιο της Κυβέρνησης, που έχει στόχο τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

Τρία είναι τα «μπλόκα», μέχρι στιγμής, που μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα Απαρτχάιντ!

Πρώτο μπλόκο

Η αρχή έγινε την περασμένη εβδομάδα, όταν «κλείδωσε» ότι οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουν self test.

Να σημειωθεί ότι για να παύσει η υποχρέωση διενέργειας self test θα πρέπει να έχουν περάσει 15 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (δεύτερη δόση ή τη μονή δόση του Johnson & Johnson).

Το ίδιο «προνόμιο» θα έχουν και οι εμβολιασμένοι αθλούμενοι σε γυμναστήρια που έχουν εμβολιαστεί. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και αθλούμενοι σε γυμναστήρια θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test και να το δηλώνουν στην πλατφόρμα.

Δεύτερο μπλόκο

Ένα ακόμη «μπλόκο» που θα συναντούν οι ανεμβολίαστοι αφορά την εστίαση και τη διασκέδαση.

Ως γνωστόν, από τις 15 Ιουλίου, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, θα χωρίζονται σε αμιγείς και μεικτούς χώρους.

Οι αμιγείς χώροι: Πρόκειται για χώρους συνάθροισης στους οποίους θα έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.
Οι μεικτοί χώροι: Πρόκειται για χώρους συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες ή έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης της νόσου COVID-19 (PCR test ή rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.
Όπως διευκρινίστηκε, εναπόκειται στον επιχειρηματία να επιλέξει αν στην επιχείρησή του θα δέχεται εμβολιασμένους και νοσήσαντες ή εάν θα δέχεται και πελάτες μετά από διενέργεια τεστ.

Τρίτο μπλόκο

Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, από τις 5 Ιουλίου οι πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν στα νησιά είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε -προφανώς οι ανεμβολίαστοι- με πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών ή αρνητικό rapid test 48 ωρών, τα οποία κοστίζουν, αν δεν βρει κάποιος κλμάκια του ΕΟΔΥ στους δρόμους.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και εστιάζουν στον ανεμβολίαστο πληθυσμό, η μετακίνηση προς νησί θα γίνεται -για τους ενήλικους- με τους τέσσερις παρακάτω τρόπους:

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού

β) πιστοποιητικό νόσησης

γ) αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ (PCR) τις τελευταίες 72 ώρες

δ) αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες

Να σημειωθεί ότι για τους ανήλικους 12 έως 17 ετών θα γίνονται δεκτά -πέραν των παραπάνω- και τα self test, ενώ τα παιδιά έως 12 ετών θα ταξιδεύουν ελεύθερα.

Ποιο θα είναι το επόμενο μπλόκο που ετοιμάζει η κυβέρνηση;

Tags
Back to top button