Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Eurostat: Ποια θέση κατέχουν οι νέοι της Ελλάδας στις ψηφιακές δεξιότητες

Υψηλές είναι οι ψηφιακές δεξιότητες των νέων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Συγκεκριμένα, το 92% των νέων ηλικίας 16 έως 24 ετών διαθέτει τουλάχιστον τις βασικές ή υψηλότερες από τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες. Πρόκειται για την τέταρτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την πρώτη θέση να καταλαμβάνει η Κροατία. Τα στοιχεία αναφέρονται στην περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία αναδημοσιεύει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), το 2019 τέσσερις στους πέντε νέους, ήτοι το 80%, ηλικίας 16-24 ετών είχαν βασικές ή πάνω από τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες. Μάλιστα, όπως υποδεικνύει η Eurostat, το ποσοστό αυτό ήταν κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από την αντίστοιχη επίδοση στα άτομα ηλικίας 16 έως 74 ετών (56%)

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Κροατία, η οποία έχει το υψηλότερο ποσοστό ατόμων ηλικίας 16-24 ετών με βασικές ή υψηλότερες από τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες (97%). Στην κατάταξη ακολουθούν η Εσθονία, η Λιθουανία και η Ολλανδία, με το 93% των νέων και των τριών χωρών να διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο των ψηφιακών δεξιοτήτων του.

Χειρότερες επιδόσεις από την Ελλάδα ως προς τις ψηφιακές δεξιότητες των νέων ηλικίας 16 έως 24 ετών έχουν η Τσεχία, η Αυστρία, η Φινλανδία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Μάλτα, η Δανία και η Σουηδία. Τα χαμηλότερα ποσοστά εντοπίζονται στη Ρουμανία (56%), τη Βουλγαρία (58%), την Ιταλία (65%), την Ουγγαρία (68%), τη Λετονία και το Λουξεμβούργο (75% και οι δύο χώρες).
 

Tags
Back to top button