Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Εσύ δανείζεις τα ακουστικά σου; - Δες από τι κινδυνεύεις!

Μήπως ανήκεις κι εσύ σε εκείνους που δανείζουν τα ακουστικά του κινητού τους; Αν ναι, πρέπει να διαβάσεις το παρακάτω κείμενο.

Πριν την πανδημία, υπήρχαν κάποιες ελάχιστες φορές που μπορεί να δανείζαμε ή να δανειζόμασταν ακουστικά από τους φίλους ή τους συναδέλφους, αφού πρώτα κάπως τα καθαρίζαμε, χωρίς να γίνεται και πάντα αυτό. Αν το έχεις κάνει κι εσύ, φανταζόμαστε πώς νιώθεις τώρα που ακούς μικρόβια και τρέχεις μακριά.

Για να καταλάβεις, το να βάζεις στα αυτιά σου ακουστικά άλλου ανθρώπου, είναι σαν να πλένεις τα δόντια σου με ξένη οδοντόβουρτσα. Υποθέτουμε, ότι τώρα που το διαβάζεις αυτό, σου έρχεται μια τάση για εμετό, οπότε σκέψου ότι το να δίνεις ή να παίρνεις ακουστικά άλλου, είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου.

Σύμφωνα με την Sujana Chandrasekhar, ωτορινολαρυγγολόγος στην ειδικότητα, μόνο αν έχουν περαστεί με αντισηπτικό είναι εντάξει να δώσεις κάπου τα ακουστικά, αν όμως δεν το κάνεις, τότε φλερτάρεις με το ρίσκο να μεταδώσεις και να σου μεταδώσουν βακτήρια, τα οποία αν αναπτυχθούν θα προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την κοινή οδοντόβουρτσα.

Συνεχίζει, μάλιστα, λέγοντας πως αν χρησιμοποιείς πολύ τα ακουστικά και τα πιέζεις βαθιά στο αυτί, τότε ενδέχεται να δημιουργήσεις επιφανειακή γρατζουνιά στο εσωτερικό του και να το κάνεις έτσι πιο επιρρεπές σε τυχόν μολύνσεις.

“Το αυτί, σε αντίθεση με το υπόλοιπο σώμα, είναι ένα σκοτεινό, ζεστό και πρόσφορο έδαφος για αναπαραγωγή μικροβίων και μυκήτων”, εξηγεί η Sujana Chandrasekhar. Επομένως, μην δανείζεις πουθενά τα ακουστικά γιατί είναι πραγματικό ρίσκο για την υγεία σου.

Tags
Back to top button