Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Εσείς γνωρίζατε τι τρώνε οι Εσκιμώοι για να ζεσταθούν;

Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σε πολύ παγωμένες περιοχές του κόσμου και εξακολουθούν να αντιστέκονται στο κρύο. Ας πάμε αυτήν την αντίθεση στα άκρα και ας δούμε τι τρώνε οι Εσκιμώοι για να ζεσταθούν!

Οι Εσκιμώοι είναι άνθρωποι χαμηλού ή μέσου αναστήματος, με ελαφρά κίτρινο δέρμα και χαρακτηριστικά σχιστά μάτια. Κατοικούν σε μερικές περιοχές της Γροιλανδίας, στον Καναδά, στην Αλάσκα ακόμη και στις Β.Α. περιοχές της Ασίας. Ποτέ δεν καλλιεργούν το έδαφος, επειδή πολύ μικρή βλάστηση μπορεί να αναπτυχθεί σε τόσο κρύο κλίμα. Οι σκληρές συνθήκες διαβίωσης τους και η έλλειψη φρούτων και λαχανικών τούς έκαναν να μάθουν πώς να κυνηγούν στη θάλασσα, αλλά και στην ακτή.

Οι Εσκιμώου τρέφονται κυρίως με κρέας, όχι μόνο επειδή είναι περισσότερο διαθέσιμο, αλλά και επειδή η διατροφή αυτή είναι πιο αποτελεσματική για να διατηρηθεί το σώμα ζεστό και κατά συνέπεια υγιές. «Το αίμα και η σάρκα από θαλάσσιους ίππους, φώκιες, φάλαινες (Οι φάλαινες που κυνηγούν είναι συνήθως νεαρής ηλικίας, καθώς είναι πιο εύκολο να τις πιάσουν και έχουν πιο γευστικό δέρμα), ταράνδους, μοσχοβόδια και πολικές αρκούδες αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της διατροφής τους. Τρώνε επίσης πουλιά και τα αβγά τους, αλλά και ψάρια, όπως σκαλπίνες, μπακαλιάρος και λιμνοπέστροφα», δήλωσε ο John, ένας δυτικός επιστήμονας, σύμφωνα με το Lecoresorts.com. Πρόσθεσε ότι τρώνε επίσης φυτικές τροφές, όπως φύκια, χόρτα, ρίζες και μούρα.

Παρόλο που τρώνε τόσο λιπαρά κρέατα, οι Εσκιμώοι δεν υποφέρουν από παχυσαρκία και διαβήτη τύπου δύο, ενώ τα καρδιακά επεισόδια είναι σπανιότατα. Οι Εσκιμώοι συνήθως στεγνώνουν τις πρωτεϊνικές τους τροφές για να διατηρηθούν και να καταναλωθούν αργότερα. Μερικές φορές μαγειρεύουν το φαγητό τους, ενώ άλλες πάλι τα τρώνε παγωμένα ή ωμά. Οι τεχνικές συντήρησης τροφίμων περιλαμβάνουν τη ζύμωση ψαριών και κρέατος με τη μορφή Igunaq, που σημαίνει ότι θάβουν το κρέας και το λίπος που «πιάνουν» το καλοκαίρι στο έδαφος, όπως μπριζόλες, οι οποίες «ζυμώνονται» το φθινόπωρο, στη συνέχεια παγώνουν το χειμώνα και είναι έτοιμες για κατανάλωση τον επόμενο χρόνο.

Όταν μαγειρεύουν, αναμιγνύουν λίγα συστατικά και προσθέτουν πολύ λίγα μπαχαρικά. Μερικά από τα αγαπημένα τους πιάτα είναι:

Akutaq: Μούρα αναμεμειγμένα με λίπος. Παραδοσιακά, το akutaq γινόταν με χτυπημένο λίπος αναμεμειγμένο με μούρα, όπως κράνμπερις και μύρτιλλα, ψάρια, χόρτα ή ρίζες με ζωικό λάδι ή λίπος. Πρόσφατες προσθήκες περιλαμβάνουν τη ζάχαρη και το γάλα.

Bannock: Ψωμί από λευκό ή ολικής αλέσεως αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, ζάχαρη, λαρδί και νερό ή γάλα. Ζυμώνουν όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τηγανίζουν το μίγμα σε λίπος ή λάδι. Πολλές φορές προσθέτουν αποξηραμένα φρούτα ή μπαχαρικά.Τ

Suaasat: Παραδοσιακή γροιλανδική σούπα από φώκια, φάλαινα, τάρανδο, ή θαλασσοπούλια. Η σούπα περιέχει επίσης κρεμμύδι και πατάτες και τις δίνουν περισσότερη γεύση προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και δάφνη. Για να την κάνουν πιο χορταστική, συχνά προσθέτουν ρύζι ή κριθάρι, που έχουν μουλιάσει αποβραδίς.

Tags
Back to top button