Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Εσείς γνωρίζατε πως λειτουργούν οι διαφημίσεις στο facebook;

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το  Pew Research Center, απέδειξε ότι οι περισσότεροι χρήστες του facebook δεν συμφωνούν με τα δεδομένα που δίνονται μέσω των διαφημίσεων από τις προσωποποιημένες λίστες.

Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center, το 74% των Αμερικανών δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ότι το Facebook διατηρεί εξατομικευμένες λίστες με τα χαρακτηριστικά και τα ενδιαφέροντα του κάθε χρήστη, προκειμένου να πουλήσει τις κατάλληλες διαφημίσεις.

Οι λίστες -που είναι ορατές και προσβάσιμες από τον κάθε χρήστη στις ρυθμίσεις του λογαριασμού του- είναι εντελώς ξεχωριστές από τα interactions ή όσα κάνουμε likes και κατηγοριοποιούνται για παράδειγμα σε θέματα πολιτικής, events ή και τοποθεσίας σε σχέση με τους φίλους μας.

Όταν οι ερευνητές υπέδειξαν στους χρήστες τις προσωποποιημένες λίστες, μόλις το 59% δήλωσε ότι οι κατηγορίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ ένα 51% δήλωσε πως δεν αισθάνεται άνετα με την ύπαρξη των δεδομένων αυτών καθαυτών.

Εκπρόσωπος του Facebook σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας του Pew Research Center στο The Verge, ανέφερε:

«Θέλουμε οι χρήστες να καταλάβουν πώς λειτουργούν οι ρυθμίσεις και οι έλεγχοι των διαφημίσεών μας. Αυτό σημαίνει καλύτερες διαφημίσεις για τους χρήστες. Εμείς και η υπόλοιπη βιομηχανία διαφημίσεων στο διαδίκτυο πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να εκπαιδεύσουμε τους χρήστες για το πώς δουλεύει η διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος και πώς προστατεύουμε τα προσωπικά δεδομένα, γι’αυτό και καλωσορίζουμε τις συνομιλίες σχετικά με τη διαφάνεια και τον έλεγχο».

Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός παρέχει αυξημένα δικαιώματα στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κάθε άλλου φορέα ο οποίος κρατάει δεδομένα που τους αφορούν, να ζητούν διαγραφή αυτών των στοιχείων αν το θελήσουν, να εξαιρεθούν από τη συλλογή στοιχείων γι' αυτούς στο μέλλον, να ενημερώνονται με διαφάνεια για το ποια προσωπικά δεδομένα τους συλλέγει η εταιρεία και να μπορούν να τα «κατεβάσουν» και να τα μεταφέρουν σε ανταγωνιστική εταιρεία.

Tags
Back to top button