Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έρχονται ενισχύσεις στην Ελλάδα: Το νομοσχέδιο Μενέντεζ εντάχθηκε στο πακέτο αμυντικού σχεδιασμού των ΗΠΑ

Στο πακέτο του αμυντικού προυπολογισμού των ΗΠΑ, του γνωστού NDAA, εντάχθηκε ως τροπολογία το νομοσχέδιο που είχε καταθέσει τον Ιούνιο ο Γερουσιαστής και Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενεντεζ.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «αμυντική και διακοινοβουλευτική εταιρική σχέση ΗΠΑ – Ελλάδος 2021» είχε εγκριθεί στο τέλος του ίδιου μήνα από την αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας.

Εχθές, μετά από πρωτοβουλία του Γερουσιαστή Μενέντεζ και συστηματικές προσπάθειες της HALC (Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας) για την ενημέρωση μελών του Κογκρέσου, εντάχθηκε τελικά στον προυπολογισμό του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες της , το πακέτο του αμυντικού προυπολογισμού θα ψηφισθεί από την ολομέλεια της Γερουσίας αμέσως μετά την εβδομάδα των Ευχαριστιών.

Στην συνέχεια, για να γίνει νόμος του κράτους των ΗΠΑ, θα πρέπει να περιλαμβάνεται και στο τελικό κείμενο του αμυντικού προυπολογισμού που θα προκύψει από την συνένωση των πακέτων των δύο σωμάτων της Βουλής και της Γερουσίας.

Aμυντική συνεργασία μεταξύ Ουάσιγκτον- Αθήνας

Ο , όπως ονομάζεται επίσημα, φιλοδοξεί να οικοδομήσει πάνω στη δυναμική που δημιούργησε ο νόμος East Med Act και προβλέπει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Αθήνας αλλά και για την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού των Ελληνικών Ένοπλών Δυνάμεων. Μεταξύ άλλων εκφράζει στήριξη στο σχήμα 3+1 και ζητάει την επέκταση του και σε άλλους τομείς συνεργασίας.

25 εκατ. δολ. ετησίως

Η εκδοχή του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων είναι σχεδόν πανομοιότυπη με εκείνη που είχε κατατεθεί στη Γερουσία. Το νέο αμυντικό νομοσχέδιο εκτιμά ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να βοηθήσει την Ελλάδα να απεξαρτηθεί από τις υφιστάμενες εξαρτήσεις σε ρωσικό εξοπλισμό.

Ως εκ τούτου, προβλέπει την ένταξη της Ελλάδος στο European Recapitalization Incentive Program. Υπό αυτό το πρίσμα, το νομοσχέδιο προβλέπει ετήσια στρατιωτική βοήθεια 25 εκατομμύριων δολαρίων προς τη χώρα μας για την περίοδο μεταξύ 2022 και 2026.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο ζητά την έγκριση της πώλησης των μαχητικών αεροσκαφών F-35, τα οποία προορίζονταν για την Τουρκία, στην Ελλάδα και προβλέπει τη παροχή δανείων στη χώρα μας τα οποία θα σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα.

Tags
Back to top button