Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Επιστρέφουν στη Μιανμάρ οι Ροχίνγκια

Σε μια σημαντική συμφωνία που αναμένεται ν’ ανοίξει τον δρόμο για τον επαναπατρισμό περισσότερων από 600.000 Ροχίνγκια υπέγραψαν Μιανμάρ και Μπαγκλαντές.

Οι Ροχίνγκια εγκατέλειψαν τη Μιανμάρ προσπαθώντας να γλιτώσουν από τη βία εκ μέρους του στρατού της χώρας, ενώ οι ΗΠΑ κάνουν λόγο για «εθνοκάθαρση».

«Είμαστε έτοιμοι να τους δεχθούμε πίσω το συντομότερο δυνατό μόλις το Μπαγκλαντές μας αποστείλει τα απαιτούμενα έγγραφα» δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του υπουργείου Μετανάστευσης της Μιανμάρ στο Reuters, αναφερόμενος στα έγγραφα με τα προσωπικά στοιχεία που οι Ροχίνγκια πρέπει να συμπληρώσουν πριν τον επαναπατρισμό τους.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στη Μιανμάρ απέρριψε τον χαρακτηρισμό «εθνοκάθαρση», που χρησιμοποίησε η Ουάσιγκτον για να περιγράψει τις διώξεις του στρατού εναντίον των Ροχίνγκια, ενώ οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν κατηγορήσει τον στρατό της Μιανμάρ ότι επιδίδεται σε φόνους, μαζικούς βιασμούς και άλλες ωμότητες εις βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας.

Από τα τέλη Αυγούστου εξαιτίας των διώξεων αυτών περισσότεροι από 600.000 Ροχίνγκια έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο Μπανγκλαντές.

Tags
Back to top button