Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Επιστήμονες αποκαλύπτουν με 3D τεχνολογία πώς έμοιαζε ο Άγιος Βαλεντίνος όταν εκτελέστηκε πριν από 1700 χρόνια! (βίντεο)

Κάθε 14 Φεβρουαρίου γιορτάζουν οι ερωτευμένοι έναν Άγιο καθαρά καθολικής προέλευσης: Τον Άγιο Βαλεντίνο! Τώρα, επιστήμονες στη Βραζιλία αποκάλυψαν για πρώτη φορά το πρόσωπο του Αγίου Βαλεντίνου, χρησιμοποιώντας 3D interactive technology αφού πρώτα μελέτησαν τον κρανίο του.

Ο Cicero Moraes, κορυφαίος computer graphic designer στη χώρα, ήταν εκείνος που χαρτογράφησε ψηφιακά το λείψανο και στη συνέχεια «κατασκεύασε» το πρόσωπο του Αγίου.    

Το κρανίο του Αγ. Βαλεντίνου φυλάσσεται στην Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε στη Ρώμη και για τις ανάγκες του εγχειρήματος φωτογραφήθηκε από τον José Luís Lira, ερευνητή και θρησκευτικό συγγραφέα, και αναλύθηκε από τον ιατροδικαστή ανθρωπολόγο, Dr Marcos Paulo Salles Machado.

Για να γίνει αυτό η εκκλησία αποφάσισε να κλείσει τις πόρτες της για το κοινό για 40 λεπτά, ώστε ο Lira να έχει πλήρη πρόσβαση στο κρανίο και να το φωτογραφίσει ανενόχλητος, χωρίς ωστόσο να το μετακινήσει από τη θέση του. Ο ερευνητής τράβηξε συνολικά 250 φωτογραφίες του κρανίου πίσω από τη βιτρίνα και από αυτές ο Moraes κράτησε τις 43, στις οποίες και βασίστηκε η τρισδιάστατη απεικόνιση.    

Όπως παραδέχονται, η πλήρης ανάλυση ήταν δύσκολη καθώς μόνο ένα μικρό μπροστινό τμήμα του κρανίου μπορούσε να επεξεργαστεί μέσω της φωτογραμμετρίας. Ως εκ τούτου, οι ερευνητές έπρεπε να καλύψουν οι ίδιοι τα κενά. Ο Moraes χρησιμοποίησε ένα άλλο κρανίο, που επιλέχθηκε λόγω συμβατότητας, από μια ψηφιακή βιβλιοθήκη, ώστε να ολοκληρώσει την απεικόνιση του Αγίου Βαλεντίνου.   Από την ανατομική τοποθέτηση ιστών και μυών και την οδοντοστοιχία μέχρι το χρώμα του δέρματος και τα γενικά χαρακτηριστικά, το τελικό αποτέλεσμα απεικονίζει έναν άνδρα ηλικίας περίπου 55 ετών, με λευκά μαλλιά, γενειάδα και καλοσυνάτο πρόσωπο.  

 «Δουλέψαμε το project για τρεις μήνες και το ότι ολοκληρώθηκε τώρα, λίγο πριν την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, είναι η καλύτερη υπενθύμιση του πώς ξεκίνησε όλο αυτό. Η δουλειά μας δίνει στον κόσμο την πραγματική εικόνα εκείνου που πρέπει να ευχαριστούν για αυτήν τη γιορτή» λέει ο Moraes, προσθέτοντας πως φέτος θα γιορτάσει για πρώτη φορά τον Άγιο Βαλεντίνο στις 14 Φεβρουαρίου κι όχι στις 12 Ιουνίου, οπότε γιορτάζεται παραδοσιακά στη Βραζιλία.    

Δείτε βίντεο από τα στάδια της διαδικασίας: 

Tags
Back to top button