Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστήμονες ανακάλυψαν τον μηχανισμό με τον οποίο οι βάτραχοι πιάνουν την λεία τους (βίντεο)

Πολλοί επιστήμονες αναρωτιούνται ποιος είναι ο μηχανισμός που «τρέχει» στο σώμα των βατράχων και μπορούν να «εγκλωβίζουν» το γεύμα τους παρόλο που τα υγρά στο στόμα τους προσομοιάζουν με το μέλι και μάλιστα όταν αυτό είναι ζαχαρωμένο.

Το «μυστικό» λοιπόν έχει να κάνει με τη διαδικασία που μετατρέπει το παχύρευστο σάλιο σε υγρό και έπειτα σε μία κολλώδη παγίδα που μοιάζει με φάκα. Η ταχύτητα με την οποία τα βατράχια πιάνουν τη λεία τους είναι εντυπωσιακή και σε αυτό βοηθάει το μυστικό όπλο τους. Όταν το βατράχι πετάξει έξω τη γλώσσα του αμέσως το σάλιο του υγροποιείται, εγκλωβίζει το θήραμα και αμέσως μετατρέπεται πάλι σε παχύρευστη και πανίσχυρη «κόλλα» ώστε να μπορέσει να επιστρέψει πίσω στο στόμα του ζώου.

Το ενδιαφέρον σημείο των ερευνών είναι πάντως πως οι βάτραχοι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που κυνηγούν το θήραμα τους δεν… διασκεδάζουν. Κλείνουν τα μάτια τους και αυτή η κίνηση είναι που τους δίνει τη δύναμη να πετάξουν τη γλώσσα και να καταπιούν το φαγητό τους.

Tags
Back to top button