Την τιμητική της είχε η ελληνική κουζίνα στις Βρυξέλλες τη Παρασκευή 24 Μαρτίου, καθώς το Sympossio Greek Gourmet Touring μύησε Βέλγους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες στις ελληνικές γεύσεις.
Η Aldemar Resorts οργανώνει τα τελευταία οκτώ συνεχή χρονιά, εκθέσεις ελληνικής μαγειρικής σε πρωτεύουσες του κόσμου, με σκοπό τη προώθηση του ελληνικού τουρισμού, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και με Έλληνες παραγωγούς, τουριστικούς επιχειρηματίες και θεσμικά όργανα.
Έτσι, το Γραφείου του ΕΟΤ των κάτω χωρών προσκάλεσε δημοσιογράφους, bloggers και τουριστικούς πράκτορες από το Βέλγιο και την Ολλανδία και η διοργάνωση έγινε από την επικεφαλής του Γραφείου ΕΟΤ - Κάτω Χωρών, κ. Ελένη Σκαρβέλη.
Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να μετέχουν διαδραστικά στην προετοιμασία του ελληνικού μενού που ήταν εμπνευσμένο από αιγαιοπελαγίτικες συνταγές.
Δύο Έλληνες σεφ, ο Μανώλης Ρουμπάκης και ο Πέτρος Λαμπρινίδης, -ο οποίος κατέχει και το ρεκόρ Γκίνες δημιουργώντας τη μεγαλύτερη χωριάτικη στο κόσμο στη Κόκκινη Πλατεία-, κατεύθυναν το κοινό για να ετοιμάσουν τα πιάτα με ελληνικά προϊόντα με ψάρι και θαλασσινά.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν οι προσκεκλημένοι να γίνουν πολλαπλασιαστές του μηνύματος για την ενίσχυση των τουριστικών διακοπών στην Ελλάδα.
Ήδη το Βέλγιο από τις πρώτες κρατήσεις έχει ανοδικές τάσεις, για την Ελλάδα σε όλους τους προορισμούς ειδικά για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο.