Ένα ξεχωριστό γεύμα για πολύ ξεχωριστές γυναίκες παρέθεσε η στο St.George Lycabettus, με αφορμή τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας από την Ελληνική Επανάσταση.
Το St.George Lycabettus επελέγη όχι μόνο για την εξαιρετική του θέα και το εκλεκτό menu του, αλλά και γιατί έχει ασχοληθεί με την ήδη από δύο 25ετίες, ενώ μάλιστα και σε μια πρόσφατη εκδήλωσή του είχε σαν θέμα των ομιλιών το επίκαιρο 1821.
Γυναίκες ξεχωριστές, όπως οι Κλέλια Χατζηιωάννου, Μάιρα Τσαβλίρη, Ειρήνη Νταϊφά, Ντόρα Πάλλη, Άτζελα Βαγιωνή, Στέλλα Βουλγαράκη, Μπουμπού Μπαρμπαλιά, Ελένη Δρακοπούλου, Ευγενία Χραπανά, Φώφη Καμποσιόρα, Έλενα Χάρη, Χριστίνα Καρακίτσου, Ντάνα Στασινού, Κατερίνα Κουσούρη-Αντωνοπούλου, Παναγιώτα Δρατσιούδη, Ελένη Γιαννοπούλου, αψήφησαν τη μεγάλη ζέστη και παρέστησαν στο γεύμα.
Με τη βοήθεια της καλόγουστης και έμπειρης ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου Ειρήνης Βασιλοπούλου, που ξέρει να υλοποιεί με τον πιο άρτιο τρόπο τις πρωτοποριακές της ιδέες, το art de la table ήταν σχετικό με την επικαιρότητα του 1821, αφού το γεύμα γινόταν με την αφορμή τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας από την ελληνική επανάσταση: Απεικονίσεις από τσαρούχια, φουστανέλες και περικεφαλαίες των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης, ελληνικές σημαίες από ζαχαρόπαστα, ήταν χαρακτηριστικές λεπτομέρειες που εντυπωσίασαν τις καλεσμένες. Όσο για το φαγητό, ήταν βασισμένο στη προεπαναστατική διατροφή από χειρόγραφο του 19 αιώνα. Για κυρίως πιάτο προτιμήθηκε το ψάρι.
Έτσι το menu περιελάβανε φάβα με σφηνάκι ψαρόσουπα, γαρίδες με φέτα και ούζο, σολομό με αρωματικά από τον κήπο του chef και παγωτό St.George, ενώ οι καλεσμένες απόλαυσαν το βιολογικό κρασί LAPO παραγωγής Έλενας Μπαβελή, που είναι το ακριβότερο ροζέ κρασί στον κόσμο με 24K χρυσού στη φιάλη και παράγεται μόνο σε 500-700 φιάλες τον χρόνο!
Στο τέλος του γεύματος προσφέρθηκε από την στις καλεσμένες της σαν συμβολικό δώρο ένα κόσμημα προσαρμοσμένο στην προσωπικότητα της καθεμιάς!