Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Ε.Λέκκας για σεισμό: «Για τη Σάμο έχει περάσει η δύσκολη φάση - Στη Σμύρνη είναι πιθανό να επαναληφθούν τα γεγονότα»

Για το μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου το μεσημέρι της Παρασκευής μίλησε ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών του πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η κανονικότητα επιστρέφει σιγά σιγά στο νησί. Mιλώντας στο MEGA ο κ. Λέκκας τόνισε ότι ο σεισμός δεν προξένησε τόσο μεγάλες βλάβες στον ελληνικό χώρο αν και το επίκεντρο ήταν πλησιέστερα του νησιού παρά στην Τουρκία, όπου σημειώθηκαν και μεγάλες καταστροφές με 24 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Η σεισμική δόνηση ήταν πολύ ισχυρή και ίσως να αγγίζει και τους επτά βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, υποστήριξε. Οι λιγότερες ζημιές στη Σάμο σε σχέση με τη Σμύρνη οφείλεται αφενός στον αντισεισμικό κανονισμό, ο οποίος οφείλει την ύπαρξή του στην ελληνική επιστημονική κοινότητα και με βάση αυτόν οι επιπτώσεις είναι πολύ μικρές. Αφετέρου το ρήγμα είχε μεγάλη κλίση προς την Τουρκία και κατεύθυνε την ενέργεια προς το Βορρά.

Στον ελληνικό χώρο, οι δυνατότητες να έχουμε σεισμού ανάλογου μεγέθους είναι περιορισμένες, επεσήμανε και εξέφρασε φόβους για μεταφορά της σεισμικής δραστηριότητας προς το χώρο της Τουρκίας και τότε οι ζημιές θα είναι ακόμα μεγαλύτερες. «Για τη Σάμο έχει περάσει η δύσκολη φάση», τόνισε και πρόσθεσε πως «στη Σμύρνη είναι πιθανό να επαναληφθούν τα γεγονότα».
 

Tags
Back to top button