Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Εκθετο το Facebook: Νέα διαρροή εκατοντάδων εκατομμυρίων αρχείων χρηστών

Εκατοντάδες εκατομμύρια αρχεία χρηστών του facebook εντοπίστηκαν σε δημόσιο σέρβερ προκαλώντας νέο πρόβλημα στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο αποδεικνύεται αδύναμο να προστατεύσει όσους το χρησιμοποιούν.

Τα στοιχεία εξέθεσαν δυο ανεξάρτητες εταιρείες που κατάφεραν να τα συλλέξουν, ενώ εντοπίστηκαν από τους ερευνητές της UpGuard που ασχολείται με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Τα 540 εκατομμύρια αρχεία που περιλαμβάνουν σχόλια, αντιδράσεις αλλά και ονόματα λογαριασμών, συνέλεγε εταιρεία από το Μεξικό και στη συνέχεια τα αποθήκευσε σε σέρβερ της Amazon.

Μια ακόμα εταιρεία – αμερικανική αυτή τη φορά- είχε συλλέξει πληροφορίες 22.000 χρηστών που όμως εδώ περιλαμβάνονταν και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, τα οποία είχε αποθηκεύσει σε άλλο σέρβερ. Παρά τις ενοχλήσεις και οι δύο εταιρείες δεν έσβησαν τα αρχεία.

Εκπρόσωπος του facebook περιορίστηκε να δηλώσει πως σύμφωνα με την πολιτική του απαγορεύεται η δημόσια αποθήκευση των στοιχείων αυτών ενώ σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους χρήστες, σχολίασε πως προς ώρας δεν υπάρχουν στοιχεία ότι έχει γίνει κακή χρήση.

Tags
Back to top button