Το Πακιστάν προέβει σε μια λίαν εντυπωσιακή όσο και πολεμικού τύπου κίνηση προς την Ινδία με την εκτόξευση πυραύλου με πυρηνική κεφαλή από υποβρύχιο , αυξάνοντας δραματικά τις ικανότητες της χώρας σε αυτόν τον τομέα.
Το πακιστανικό πυρηνικό βλήμα κρούζ εκτοξεύθηκε από μια μυστική τοποθεσία από υποβρύχιο στο βάθος του ωκεανού, πυροδοτώντας φόβους ακόμη και για παγκόσμια ένταση η οποία σε αυτήν ειδικά την περιοχή έχει βρει προσοδοφόρο έδαφος .
Πρόκειται για την εκτόξευση πυραύλου Babur-3 με πυρηνική κεφαλή από μυστική περιοχή στον Ινδικό Ωκεανό κατά την οποία οι Πακιστανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο στόχος «κτυπήθηκε» με θανατηφόρα ακρίβεια.
Ο εκπρόσωπος τύπου του πακιστανικού στρατού, δήλωσε ότι ο πύραυλος έδωσε στην χώρα μια «αξιόπιστη» ικανότητα δεύτερου πλήγματος σε οποιονδήποτε επιβουλευθεί την χώρα .
Ο ίδιος τόνισε με σημασία « το έθνος έχει ορκιστεί να καταστρέψει τους εχθρούς υπονοώντας την Ινδία με την οποία υπάρχει άσβεστο μίσος εδώ και τόσα χρόνια».
Οι Πακιστανοί ειδικοί επιστήμονες αναφέρουν ότι ο πύραυλος Mughal-3 είναι ικανός να πραγματοποιήσει πολλούς και διάφορους τύπους επιθέσεων.
Το θέμα όμως είναι ότι οι εντάσεις αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, με προεξάρχοντες τις τρείς παγκόσμιες υπερδυνάμεις συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας, της Αμερικής και της Κίνας οι οποίες ερίζουν για κυριαρχία στον πλανήτη και υλοποιούν για αυτόν τον λόγο συμμαχίες με πολλές περιφερειακές δυνάμεις όπως το Πακιστάν.
Τον περασμένο μήνα η Ινδία πραγματοποίησε την δική της εκτόξευση πυρηνικού πυραύλου σε μια επίδειξη δύναμης.
Ο Πακιστανός Πρωθυπουργός Nawaz Sharif συνεχάρη το στρατό για την επιτυχή εκτόξευση του πυραύλου. «Η επιτυχής δοκιμή του Babur-3 είναι μια εκδήλωση της τεχνολογικής προόδου του Πακιστάν και της αυτοδυναμίας», δήλωσε ο ίδιος.
Πρόσθεσε δε ότι το Πακιστάν θα διατηρεί πάντα μια πολιτική ειρηνικής συνύπαρξης, αλλά ο πύραυλος αυτός όμως προορίζεται να κτυπήσει τους τυχόν εισβολείς της χώρας .
Σύμφωνα με στοιχεία του 2016 από την ομοσπονδία των Αμερικανών επιστημόνων, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέχουν την πρώτη θέση παγκοσμίως, διαθέτοντας 7.000, πυρηνικές κεφαλές με 1.750 από αυτές να έχουν αναπτυχθεί σε βαλλιστικούς πυραύλους με μεγάλο βεληνεκές.
Πάντως είναι απορίας άξιο την μια στιγμή οι Πακιστανοί να κατασκευάζουν πυραύλους με πυρηνική κεφαλή και από την άλλη τα εκατομμύρια των κατοίκων τους να ζουν μέσα σε αυτές τις άθλιες συνθήκες που ζουν , μεταναστεύοντας στην Ελλάδα και την ΕΕ γενικά.
Βίντεο