Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εκκλησία και πανδημία: Οι δύο πόλοι αντιμετώπισης

Το Βελγικό Επισκοπικό Συμβούλιο έλαβε τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης ανάμεσα στους πιστούς τον Οκτώβριο του περασμένου έτους και το βασικό συμπέρασμα είναι πως οι Ρ/Καθολικοί έπρεπε να έχουν μιλήσει για την τρέχουσα κρίση υγείας και την αντίδραση της Εκκλησίας.

Σε ένα έγγραφο με τίτλο «Ας γίνουμε αντισώματα στον ιό της αδιαφορίας», οι Ρ/Καθολικοί αναλύουν τις απαντήσεις των πιστών: πολλοί από αυτούς μαρτυρούν την αντίληψη του τι συμβαίνει ως “σημεία των καιρών”, μια «στιγμή της αλήθειας» που αποκάλυψε τα δυνατά και αδύνατα σημεία για την Εκκλησία και την κοινωνία. Οι Ρ/Καθολικοί γράφουν για τα δράματα που βίωσαν εκείνους τους μήνες, προσωπικά, κοινωνικά, οικονομικά και πνευματικά. Με αυτόν τον τρόπο, αναγνωρίζουν ότι τέτοια δράματα βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Η έρευνα αποκάλυψε εντάσεις μεταξύ εκείνων που θεωρούν την αποκατάσταση όλων των λατρευτικών υπηρεσιών προτεραιότητα για την Εκκλησία, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλουν οι ομοσπονδιακές και περιφερειακές αρχές και εκείνων που θεωρούν την αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία ως το κύριο ζήτημα, μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι «η Εκκλησία κάνει πολύ λίγα» και εκείνων που μαρτυρούν τους καρπούς της δημιουργικότητας των Χριστιανών και των κοινοτήτων.

Αναλύοντας αυτά τα δεδομένα, οι Ρ/Καθολικοί επίσκοποι υποστηρίζουν ότι αυτές είναι θέσεις που αντικατοπτρίζουν διαφορετικές διαστάσεις της χριστιανικής ζωής, και δεν αντιτίθενται, αλλά αλληλοενισχύονται.

“Καλούμε τους Χριστιανούς και τις κοινότητές τους να συνεχίσουν να ελπίζουν, προσεκτικά, με πνεύμα διακριτικότητας και δημιουργικότητας, και να μάθουν από την εμπειρία, ώστε όλες οι προσπάθειες που καταβάλλονται να μην είναι μάταιες, αλλά να εμπνέουν νέους χριστιανικούς τρόπους ζωής στην αδελφική διακονία, την προσευχή και η λειτουργία”, αναφέρεται στο έγγραφο.

Tags
Back to top button