Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Έκκληση Τουρκίας και Ιράν για την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας

Οι πρόεδροι της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν απηύθυναν σήμερα έκκληση για ενότηταστη Συρία μετά την πτώση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, κατά τη διάρκεια συνόδου των μουσουλμανικών χωρών στο Κάιρο.

Στην ομιλία του ο Ερντογάν, του οποίου είναι το δεύτερο ταξίδι στην Αίγυπτο φέτος, ζήτησε να υπάρξει συμφιλίωση στη Συρία, καθώς και «αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας και της ενότητας» στη χώρα. Εξέφρασε την ελπίδα για «μια Συρία απαλλαγμένη από την τρομοκρατία» υποδηλώνοντας συγκεκριμένα τους Κούρδους αυτονομιστές του ΡΚΚ, τους οποίους πολεμά η Άγκυρα, όπου «όλες οι θρησκευτικές κοινότητες και όλες οι εθνοτικές ομάδες θα ζουν η μια δίπλα στην άλλη ειρηνικά».

Ο πρόεδρος του Ιράν υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «τους τελευταίους 14 και πλέον μήνες, η περιοχή της Μέσης Ανατολής, συγκεκριμένα η Γάζα και ο νότιος Λίβανος, και στο εξής η Συρία, είναι στόχος μαζικών επιθέσεων του ισραηλινού καταχρηστικού καθεστώτος». «Είναι θρησκευτικό μας καθήκον, νομικό και ανθρώπινο, να αποτρέψουμε νέες απώλειες λαμβάνοντας πρακτικά και άμεσα μέτρα» δήλωσε.

Στο περιθώριο της συνόδου, ο Πεζεσκιάν δήλωσε ότι το Ιράν «υποστηρίζει κάθε ενδοπαλαιστινιακή συμφωνία που είναι αποδεκτή από τον παλαιστινιακό λαό και που έχει τη συναίνεση όλων των παλαιστινιακών ομάδων».

«Η άσκηση πίεσης στο (σιωνιστικό) καθεστώς για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα και ο τερματισμός των επιθέσεων κατά του Λιβάνου και της Συρίας θα πρέπει να είναι η ηθική και ανθρωπιστική προτεραιότητα των χωρών της περιοχής και των μελών του οργανισμού D-8» δήλωσε, σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση.

Στη Συρία, ο Πεζεσκιάν κάλεσε να υπάρχει συμμετοχή - χωρίς αποκλεισμούς - όλων των ομάδων στη μελλοντική κυβέρνηση καθώς και «τον σεβασμό των διαφορετικών δογμάτων και θρησκειών».

Εκτός από την Τουρκία και το Ιράν, η ομάδα των οκτώ μεγάλων μουσουλμανικών αναπτυσσόμενων χωρών, που συγκροτήθηκε το 1997 και είναι γνωστή ως D-8 (Developing-8), περιλαμβάνει τη Νιγηρία, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές, την Ινδονησία και τη Μαλαισία.

Tags
Back to top button