Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Έχετε αναρωτηθεί; - Γιατί τα μπουκάλια της μπύρας είναι πράσινα ή καφέ και ποτέ διάφανα;

Σίγουρα όλοι έχουμε παρατηρήσει πως τα μπουκάλια της μπύρας είναι καφέ ή πράσινα και ποτέ διάφανα. Το γυαλί επιλέχθηκε από τον 19ο αιώνα ως ιδανικό για την αποθήκευση της μπύρας που την διατηρεί φρέσκια για περισσότερο χρόνο.

Αρχικά επιλέχθηκε το διάφανο γυαλί για τα μπουκάλια αλλά αυτό δεν λειτούργησε καλά σχετικά με τη γεύση και την ποιότητα της μπύρας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η μπύρα άρχισε να μυρίζει περίεργα και αυτή η αποκρουστική μυρωδιά οφειλόταν στο γεγονός ότι το διάφανο γυαλί επέτρεψε στις ακτίνες UV να το διαπεράσουν, αλλάζοντας τη μυρωδιά αλλά και τη γεύση του ποτού.

Η λύση στο πρόβλημα ήρθε με την αλλαγή του χρώματος του γυαλιού.

Το καφέ χρώμα απέτρεπε την ακτινοβολία από το να επηρεάσει την ποιότητα του ποτού. Στην πορεία προστέθηκε και το πράσινο γυαλί, καθώς το καφέ είχε έλλειψη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κάπως έτσι η μπύρα είναι πλέον ασφαλής.



Tags
Back to top button