Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Eισήγηση "βόμβα" σε Ερντογάν: "Βέτο μέχρι τέλους στο ΝΑΤΟ- Μείνε υπέρ Ρωσίας-Κίνας σε Αρκτική-Ευρασία αλλιώς η Τουρκία θα διαλυθεί"

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Ανάλυση πραγματική “βόμβα” για το βέτο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ δημοσιεύτηκε σε τουρκική δεξαμενή σκέψης που δείχνει πως οι κινήσεις Ερντογάν είναι προμελετημένες και δεν σχετίζονται με τα θέματα που θέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Στην πραγματικότητα, αυτά είναι προφάσεις.

Η ανάλυση μάλιστα κλείνει με εισήγηση προς τον Ρ..Τ. Ερντογάν να μην άρει το βέτο, ούτε καν να το σκεφτεί.

Η ανάλυση συνοψίζεται σε 3 στοιχεία:

  1.  Στο τι ακριβώς έχει συμβεί στην Ουκρανία. Οι Τούρκοι αναφέρουν με λεπτομέρειες τι έγινε το 2014 επαναλαμβάνοντας την ρωσική επιχειρηματολογία περί θανάτωσης 14.000 ρωσόφωνων. Για λόγους συντομίας έχει παραληφθεί από το κείμενο.
  2. Τονίζει ότι το βέτο πρέπει να παραμείνει μέχρι τέλους.
  3. Σε διαφορετική περίπτωση  η Τουρκία θα έρθει σε αντιπαράθεση τόσο με Ρωσία όσο και με Κίνα ενώ θα βρεθεί χαμένη στην Συρία. Και όχι μόνο.
  4. Το βέτο συνδέεται άμεσα με τα ελληνοτουρκικά, την Αρκτική και την Ευρασία.

Είναι άγνωστο αν ο Ερντογάν θα καταφέρει να επιμείνει στο βέτο. Είναι δεδομένο πως θα ασκηθούν τρομαχτικές πιέσεις. Όμως η ανάλυση αυτή δίνει μια διαφορετική οπτική γωνία.

Ας δούμε τι αναφέρει:

Η Αλεξανδρούπολη

“Στις 10 Μαΐου 2022, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Δένδιας είπε τα εξής σχετικά με τον σταθμό αποθήκευσης και υγροποίησης LNG στην Αλεξανδρούπολη μετά την στρατιωτική συγκέντρωση των ΗΠΑ στην περιοχή και την υπογραφή του δεύτερου πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας:

«Επιλέξαμε να αλλάξουμε και επεκτείνουμε τη συμφωνία γιατί πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας. Δεν προσποιηθήκαμε ότι βρισκόμαστε σε ασφαλή θέση για το εθνικό συμφέρον. Θέλαμε μια στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή και στη Θράκη… Αυτή η συμφωνία είναι ένα εργαλείο για να νιώθουμε ασφαλείς… Συζητήσαμε την παράταση της συμφωνίας για 10 χρόνια. Σημαντικό σημείο ήταν το θέμα της Αλεξανδρούπολης. Θέλουμε μια αμερικανική στρατιωτική παρουσία εδώ. Δεν θέλουμε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να είναι εμπορικό… Αυτό το θεωρούμε ως το μεγαλύτερο μέλημα για τη Θράκη. Η ιστορία της περιοχής άλλαξε με τη δημιουργία ενός ενεργειακού κέντρου. Γεωπολιτικά, η κρίση στην Ουκρανία επιβεβαίωσε αυτό που κάναμε».

Λίγο μετά τις δηλώσεις αυτές, στα ΜΜΕ εμφανίστηκε είδηση ​​ότι αποφασίστηκε η ανάπτυξη αμερικανικών αεροσκαφών F-35 στη βάση της Σούδας της Κρήτης. Αν ο Δένδιας περίμενε 5 μέρες ακόμα και είχε κάνει αυτές τις δηλώσεις στις 15 Μαΐου, θα συνέπιπτε με την 103η επέτειο από την κατάληψη της Σμύρνης. Βιάζεται λίγο. Οι εχθροί της Τουρκίας είναι πολύ αναστατωμένοι.

“Η Ελλάδα ως “proxy state” των ΗΠΑ”

Η χρήση της Ουκρανίας από τον Δένδια ως παράδειγμα στην ομιλία του δίνει στην πραγματικότητα ενδείξεις για αυτό που η Ελλάδα ως “proxy state” των ΗΠΑ θα κάνει εναντίον της Τουρκίας. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι, όπως η Ουκρανία, υπό την ηγεσία του κωμικού Ζελένσκι, οπλίστηκε βαριά μέσω της Πολωνίας, της Ελλάδας και της Ρουμανίας -ειδικά με το πρόσχημα της Άσκησης “Defender Europe”- και οδηγήθηκε σε μια κατάσταση που προκαλεί σοβαρή απώλεια αίματος στον Ρωσικό στρατό, παρόμοια κατάσταση θα εφαρμοστεί και κατά της Τουρκίας όταν έρθει η ώρα μέσω της Ελλάδας .

Στόχος είναι η Κίνα 

Σε αυτή τη διαδικασία, ο γεωπολιτικός στόχος του ΝΑΤΟ είναι να αποδυναμώσει, να σταματήσει και να πονέσει τη Ρωσία τόσο πολύ που δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την Κίνα σε μια μελλοντική παγκόσμια σύγκρουση και ενδεχόμενη αντιπαράθεση.

Σε τελική ανάλυση, η ανάδειξη ενός φιλοδυτικού καθεστώτος στην εξουσία στη Ρωσία και η ευθυγράμμιση της με τις φιλελεύθερες δυτικές οικονομίες και τη γεωπολιτική του ΝΑΤΟ ήταν ο στόχος της Δύσης από το 1917, όταν ανατράπηκε η κυβέρνηση Romanov.

Γιατί θέλουν Σουηδία και Φινλανδία στο ΝΑΤΟ

Η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ γίνεται για να μπλοκαριστεί η Ρωσία, η οποία άνοιξε ένα διάδρομο στην Αρκτική και δημιούργησε ένα στρατηγικό χάσμα με το ΝΑΤΟ.

Με τα νέα μέλη, η Φινλανδία και η Σουηδία έχουν πλέον θέσει τη γεωγραφία τους υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ με σκοπό την περικύκλωση της Ρωσίας στην Αρκτική.

Και τα δύο νέα μέλη θα χρησιμεύσουν για να μετατρέψουν την Ευρασιατική νήσο, τη δυτική ευρωπαϊκή χερσόνησο και τον Αρκτικό Ωκεανό, σε αδιαχώριστα μέρη των ΗΠΑ και των Βρετανικών Νήσων, αποκόπτοντας τα εντελώς από την Ρωσική και κινεζική επιρροή.

Το ΝΑΤΟ δεν θα καταφέρει να νικήσει την Ευρασία

Σε αυτή την εξίσωση, παρ’ όλες τις προσπάθειες της Δύσης, είναι σχεδόν αδύνατο να κερδίσουν την Ευρασία σε βάθος χρόνου. Στόχος δεν είναι η νίκη, αλλά η καθυστέρηση της αλλαγής και η αποδυνάμωση τόσο της Ρωσίας όσο και της Κίνας στη νέα παγκόσμια τάξη.

Αλλά οι ίδιες οι ΗΠΑ και η ΕΕ βρίσκονται σε τρομερά μειονεκτική θέση. Γιατί οι ενεργειακοί πόροι και οι πρώτες ύλες βρίσκονται στην Ευρασία. Τεχνολογικές εταιρείες που πλησιάζουν τη Δύση σε επιλεγμένους τομείς βρίσκονται στην Ευρασία. Η πυκνότητα του θαλάσσιου εμπορίου και η αποθήκευση είναι στην Ευρασία. Φαγητό στην Ευρασία. Πληθυσμός στην Ευρασία. Τα κράτη ασφαλείας βρίσκονται στην Ευρασία. Ποσοτική και ποιοτική υπεροχή σε επιλεγμένες περιοχές όπλων βρίσκεται στην Ευρασία.

Τα πλεονεκτήματα της Δύσης είναι η ικανότητα δημιουργίας οικονομικής ισχύος σε επιλεγμένους τεχνικούς τομείς, στρατολόγηση υποστηρικτών και λεγεωνάριων μέσω της ελευθερίας εκτύπωσης δολαρίων, διατήρηση της κυριαρχίας της ήπιας δύναμης, Υβριδικός πόλεμος και πόλεμος μέσω πληροφοριών και ΜΚΟ όπως ο Σόρος που σχηματίστηκαν τα τελευταία 70 χρόνια.

Σε αυτή τη διαδικασία, υπάρχει ανάγκη για νέα εθελοντικά πιόνια όπως ο ουκρανικός λαός. Η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ελλάδα και η Βουλγαρία ξεχωρίζουν ως εθελοντικά πιόνια σε αυτή τη διαδικασία.

Η πιο κρίσιμη χώρα στην διαδικασία αυτή: Η Τουρκία

Η νίκη επί της Ρωσίας περνά από αυτή τη γεωγραφία. Ωστόσο, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε το ΝΑΤΟ είναι σίγουροι ότι η Τουρκία είναι αντι-ρωσική. Ούτε γίνεται. Γιατί η Τουρκία δεν ανήκει στην ατλαντική γεωπολιτική. Δεν γεννήθηκε με αυτό. Προστέθηκε αργότερα.

Η Ευρώπη δεν δέχτηκε ποτέ αυτή τη τουρκική φυλή, που μπήκε στις ακτές της Μεσογείου πριν από 1000 χρόνια από τις στέπες της Ασίας. Το 1830 καθιέρωσε την Ελλάδα ως “buffer” και “proxy state” ενάντια στη δυτική επέκταση αυτής της τουρκικής φυλής. Τώρα εξοπλίζει το ίδιο ουδέτερο κράτος με την ίδια εκστρατευτική εντολή εναντίον της Ρωσίας, της Κίνας και της Τουρκίας.

Πριν από 200 χρόνια, οι Τούρκοι αντιμετώπισαν τη Γαλλία, την Αγγλία και τη Φιλοδυτική Ρωσία των Ρομανόφ. Σήμερα έχουμε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Τότε υπήρχε ανάγκη για ένα κράτος κυματοθραύστη μεταξύ της Ευρώπης και των Τούρκων που είχαν πλησιάσει τη δύση. Ιδρύθηκε η Ελλάδα. Σήμερα, υπάρχει ανάγκη για ουδέτερα κράτη μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης στην ευρασιατική και αρκτική γεωγραφία.

Με την επέκταση του ΝΑΤΟ κατασκευάζονται νέες προβλήτες. Νέα σχέδια τίθενται σε εφαρμογή στα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Οι ΗΠΑ τροφοδοτούν την εχθρότητα Τουρκίας-Ελλάδας

Χρησιμοποιώντας τις γεωπολιτικές περιοχές τριβής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι ΗΠΑ τροφοδοτούν την εχθρότητα αυτή. Ο κύριος λόγος που οι ΗΠΑ έκαναν τέτοια στρατιωτική συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη και την Κρήτη ήταν για να λειτουργήσουν ως μεγάλος αδερφός της Ελλάδας κατά της Τουρκίας, να την πείσουν να εισβάλει και να αποκτήσουν ένα νέο φρούριο στο Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

Με αυτή τη συσσώρευση, οι ΗΠΑ στόχευσαν τη Ρωσία και στο μέλλον την Κίνα στοχεύοντας το έργο Belt and Road. Απειλούν επίσης την Τουρκία στοχεύοντας τον τουρκικό στρατό σε μια πιθανή ελληνοτουρκική κρίση. Με πρόσχημα την προστασία της Ελλάδας από την τουρκική απειλή, λαμβάνει χώρα μια μαζική στρατιωτική συσσώρευση στην ελληνική χερσόνησο. Αυτό το υλικό και το απόθεμα είναι επίσης διαθέσιμο για χρήση στην Ουκρανία ή στο μέλλον στη βαλκανική και ευρωπαϊκή γεωγραφία ενάντια στη Ρωσία σε νέες περιοχές πολέμου.

Όταν ξεσπάσει η ελληνοτουρκική κρίση, τα οπλικά συστήματα των USAF, του Στρατού των ΗΠΑ ή του Ναυτικού των ΗΠΑ που θα βρίσκονται σε Αλεξανδρούπολη και Σούδα, θα μεταβιβαστούν σε ελληνική ιδιοκτησία μέσα σε λίγα λεπτά στο πλαίσιο των διαδικασιών της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας.

Ή μπορεί να νοικιαστούν φτηνά από την Αθήνα (Όπως το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε τη μίσθωση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.)

Στόχος η Τουρκία – Oι κινήσεις των ΗΠΑ

Σύμφωνα με την εκτίμηση της κατάστασης από την πλευρά του Ατλαντικού, η Τουρκία θα εγκαταλείψει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα ως αποτέλεσμα της οικονομικής ή στρατιωτικής απώλειας αίματος και της πίεσης, εσωτερικής και εξωτερικής. Με άλλα λόγια, θα αποσυρθεί από την ΤΔΒΚ και θα εγκαταλείψει τα σύνορα της Γαλάζιας Πατρίδας. Θα επιτρέψει ένα αυτόνομο Κουρδιστάν στο νότο και μια μαριονέτα Κουρδιστάν με έξοδο στη θάλασσα. Ξεκάθαρα σημάδια και στοιχεία: στρατιωτική υποστήριξη στο PKK, YPG και PYD, η ελληνική, ελληνοκυπριακή και ισραηλινή τριάδα στη Μεσόγειο υπό την αμερικανική αδελφότητα, συνεχίζει να μην αναγνωρίζει σύνορα έναντι της Τουρκίας. (Συνεδρίαση διαβούλευσης του κουαρτέτου στις 5 Μαΐου 2022), αποτροπή της Ρωσίας από το να αποτελέσει απειλή για τις αμερικανικές και ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία, κλείνοντας τον εναέριο χώρο προς τη Συρία. Παραδείγματα φυγάδων της FETO στις χώρες του ΝΑΤΟ.

Τέλος, η καταδίκη του εκπροσώπου του Πενταγώνου για τις 30 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκία. ΜΜΕ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τον εναέριο χώρο των 10 μιλίων της Ελλάδας στο Αιγαίο Πέλαγος έναντι των 6 μιλίων χωρικών υδάτων.. Και όμως πήραν το μέρος της Ελλάδας.

Τελική εισήγηση: Μην εγκρίνεις ένταξη Σουηδίας-Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Η Τουρκία περιβάλλεται από τη Δύση σε κάθε περιοχή. Η κρίση στη Ρωσία και την Ουκρανία θα επιταχύνει ακόμη περισσότερο αυτή τη διαδικασία. Ο στόχος είναι να παραμείνει η Τουρκία στην οριακή ζώνη και να επιστρέψει πίσω. Είναι η συνέχιση της χρήσης της γεωγραφίας μας για τη γεωπολιτική των ΗΠΑ, όχι για τα δικά μας γεωπολιτικά συμφέροντα.

Μην το επιτρέψετε αυτό. Μην μας επιτρέψετε να ανοιχτούμε και να γίνουμε εχθρικοί με τη Ρωσία. Τώρα χρησιμοποιήστε τη γεωγραφία μας για τα δικά μας συμφέροντα, για την ενσωμάτωση με τον τουρκικό κόσμο. Μην επιτρέψετε στο ΝΑΤΟ, που γίνεται καθημερινά πιο επιθετικό, να παρασύρει την Τουρκία σε νέες περιπέτειες όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Ασία.

Μην προχωρήσετε για να δεχτείτε νέα μέλη του ΝΑΤΟ, ειδικά τη Σουηδία και τη Φινλανδία, στη συμμαχία των 30.

Μην πέσετε στην παγίδα του σχεδίου Rogers μέχρι να επιτύχουμε τα βασικά γεωπολιτικά μας συμφέροντα στη Νοτιοανατολική, την ΤΔΒΚ, τη Γαλάζια Πατρίδα και τη Μαύρη Θάλασσα. Η υπέροχη γεωγραφία της Τουρκίας ακόμη και χωρίς το ΝΑΤΟ, ο νεαρός πληθυσμός της είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό της και το μέλλον της στην αμυντική βιομηχανία και τις προσωρινές συνεργασίες που θα δημιουργήσει στην Ασία” καταλήγει ο Ναύαρχος ε.α. Cem Gürdeniz στην εισήγηση του.

Tags
Back to top button