Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

«Ειδικές οδηγίες» για το πως θα προσεύχεται στο διάστημα ο πρώτος αστροναύτης από τα Αραβικά Εμιράτα

Οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προχώρησαν στη δημιουργία και έκδοση ειδικών οδηγιών για τον πρώτο άνθρωπο που θα στείλουν στο διάστημα, προκειμένου να βοηθήσουν τον Χαζάα Αλ Μανσουρί να λύσει «γρίφους» όπως  για το πώς θα προσεύχεται πάντα προς τη Μέκκα.

Το πρόβλημα για τον Μανσουρί είναι ότι οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βλέπουν σε ένα 24ωρο συνολικά 16 ανατολές και δύσεις του ηλίου, μια πραγματικότητα που δυσκολεύει έναν πιστό Μουσουλμάνο να προσεύχεται και να κανονίζει τη διατροφή του κατά τη διάρκεια του 24ωρου.

Ο Αλ Μανσουρί, ο οποίος επελέγη ανάμεσα σε 4.000 υποψήφιους, αναμένεται να απογειωθεί την Τετάρτη από το Καζακστάν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The National, η οδηγία που δόθηκε στον Αλ Μανσουρί ήταν να προσαρμόσει τις προσευχές του με τη ζώνη ώρας στη Μέκκα και όχι με τη ζώνη ώρας του Καζακστάν όπως είχε συμβεί με τον Μαλαισιανό αστροναύτη, Μουζαφέρ Σουκόρ.

Οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ξεκαθαρίζουν, επίσης, ότι η παρουσία στο διάστημα δεν «εξαιρεί» κάποιον από τις υποχρεώσεις και τη νηστεία για το Ραμαζάνι - ευτυχώς για τον Αλ Μανσουρί το φετινό Ραμαζάνι έχει περάσει.

Όσον αφορά την προσευχή με πρόσωπο τη Μέκκα, οι αρχές της χώρας του Αλ Μανσουρί τον συμβούλεψαν να προσπαθεί να έχει μέτωπο προς τη Γη αλλά να προσεύχεται προς κάθε κατεύθυνση αν είναι δύσκολο να μείνει ακίνητος σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Οι συντάκτες των οδηγιών καλούν, επίσης, τον αστροναύτη να κάνει το καλύτερο δυνατό για να τηρεί το τελετουργικό της πλύσης πριν την προσευχή αλλά άν δεν υπάρχει νερό θα μπορεί να χρησιμοποιεί άμμο ή μια πέτρα.

Ο Αλ Μανσουρί θα βρεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέχρι τις 3 Οκτωβρίου και θα γίνει έτσι ο τρίτος αστροναύτης στην ιστορία από αραβική χώρα.

Tags
Back to top button