Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Εγκυμοσύνη: Τα οφέλη από την κατανάλωση αχλαδιού (βίντεο)

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ισορροπημένη διατροφή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, είναι πολύ σημαντική για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου και την ομαλή εξέλιξη της κύησης.

Στην εγκυμοσύνη, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητη για την επαρκή πρόσληψη φυλλικού οξέους που είναι αναγκαία κατά την κύηση.

Από τα πιο αγαπημένα φρούτα που είναι παντός καιρού και εποχής, είναι τα αχλάδια. Τα βρίσκουμε εύκολα και παντού και η κατανάλωσή τους θεωρείται πολύ ωφέλιμη για τη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο.

Δίνουν ενέργεια

Τα αχλάδια, αν και χαμηλά σε θερμίδες, είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και δίνουν όλη την ενέργεια που χρειάζεται η έγκυος.

Συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Τα αχλάδια είναι πληγή βιταμίνης C η οποία συμβάλλει σε έναν γερό και καλά θωρακισμένο οργανισμό. Επιπλέον, η βιταμίνη C βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά από άλλες τροφές και να συμβάλλει στην υγεία των οστών και των δοντιών.

Είναι πλούσια σε κάλιο

Το κάλιο συμβάλλει στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης και μειώνει τις κράμπες στα πόδια.

Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α

Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη την περίοδο της εγκυμοσύνης. Ενισχύει το ανοσοποιητικό, κάνει καλό στην όραση της μέλλουσας μαμάς και του εμβρύου και θεωρείται απαραίτητη για την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Το αχλάδι, όπως και όλα τα φρούτα, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και αντιμετωπίζουν τη δυσκοιλιότητα.

Πόσα αχλάδια κάνει να τρώει η έγκυος;

Σύμφωνα με το parenting.firstcry.com, η προτεινόμενη ποσότητα είναι ένα με δύο αχλάδια την ημέρα.

Πώς μπορείτε να εντάξετε τα αχλάδια στη διατροφή σας;

Τα αχλάδια μπορείτε να τα φάτε είτε σκέτα, είτε να τα εντάξετε στο πρωινό σας γεύμα, συνδυασμένα με γιαούρτι και βρώμη. Ασφαλώς υπάρχουν και πολλές συνταγές για γλυκά σνακ με αχλάδια, όπως αυτό το κέικ που βλέπετε παρακάτω και που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς πανεύκολα.

 

Tags
Back to top button