Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Εφιάλτης στην κουζίνα: Οι σεφ των πιο γνωστών δικτατόρων αποκαλύπτουν

Ο συγγραφέας Βίτλοντ Στζαμπλόφσκι, στο βιβλίο του «Πώς να ταΐσεις έναν δικτάτορα»., περιγράφει με λεπτομέρειες τις διατροφικές συνήθειες των πιο σκληρών δικτατόρων, όπως ο Σαντάμ Χουσείν, και ο Χότζα της Αλβανίας.

Η έρευνα και η συγγραφή του βιβλίου κράτησε 6 χρόνια, με πολλά ταξίδια, περισσότερες συνεντεύξεις και πολύ επιμονή. Πολλοί κάτοικοι σε καθεστώτα με δικτατορία, ακόμα και μετά την πτώση του καθεστώτος φοβούνται να μιλήσουν.

Στην περίπτωση του Σαντάμ Χουσείν, ο οποίος έτρωγες σούπες με λαχανικά και λάτρευε το κοτόπουλο, ο σεφ του έπαιζε κάθε μέρα τον μισθό του κορώνα γράμματα. Αν το φαγητό ικανοποιούσε τον Ιρακινό ηγέτη, τότε του έδινε το μισθό του, αν ήταν δυσαρεστημένος, ο σεφ δεν πληρωνόταν.

Ο Χότζα, τρεφόταν κυρίως με χόρτα και λαχανικά, απέφευγε το κρέας, ενώ ήταν υπερβολικά καχύποπτος και πάντα δοκίμαζαν το προσωπικό ασφαλείας, πριν το φαγητό φτάσει στον ίδιο.

Ο δικτάτορας της Ουγκάντα, Ίντι Άμιν ήθελε το κρέας του να μοιάζε "ζωντανό". Ενώ σε μία περίπτωση που το παιδί του διαμαρτυρήθηκε για πόνο στο στομάχι, δεν δίστασε να πυροβολήσει τον σεφ.

Tags
Back to top button