Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Θρησκεία

Ευγνώμων στην Ελλάδα είναι ο Πάπας Φραγκίσκος για την στάση στο προσφυγικό

«Είμαι ευγνώμων στις τόσες χώρες, οι οποίες με γενναιοδωρία υποδέχονται όσους ανθρώπους βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, αρχίζοντας από τις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Ελλάδα και τη Σουηδία», υπογράμμισε ο Αργεντινός ποντίφικας

Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος τους πρέσβεις των ξένων χωρών που έχουν διαπιστευθεί στην Αγία Έδρα, εξέφρασε επαίνους προς την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Σουηδία, αναφορικά με τις πολιτικές τους υπέρ της υποδοχής των μεταναστών.

«Είμαι ευγνώμων στις τόσες χώρες, οι οποίες με γενναιοδωρία υποδέχονται όσους ανθρώπους βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, αρχίζοντας από τις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Ελλάδα και τη Σουηδία», υπογράμμισε ο Αργεντινός ποντίφικας.

Το όλο αυτό πρόβλημα «είναι μία υπόθεση, η οποία δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορες κάποιες χώρες, ενώ άλλοι σηκώνουν το ανθρωπιστικό βάρος της αντιμετώπισης μίας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, η οποία μοιάζει να μην έχει τέλος. Κάτι, που σε περιπτώσεις που είναι κάθε άλλο παρά σπάνιες, απαιτεί μεγάλες προσπάθειες και επιφέρει σημαντικές δυσκολίες», τόνισε.

Σύμφωνα με τον πάπα, «όλοι θα έπρεπε να συμβάλουν στην οικοδόμηση του καλού για όλο τον πλανήτη μας, με απτές κινήσεις ανθρωπιάς, οι οποίες αποτελούν τα κύρια στοιχεία της ειρήνης και της ανάπτυξης εκείνης, που ακόμη αναμένουν ολόκληρα κράτη και εκατομμύρια άνθρωποι».

Τέλος, ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να καταβάλει πραγματικές προσπάθειες, ώστε να ξεκινήσει μία σοβαρή διαπραγμάτευση για τη Συρία, «η οποία να θέσει τέρμα σε αυτήν τη σύγκρουση, που προκαλεί μία πραγματική ανθρωπιστική καταστροφή».

Tags
Back to top button