Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Δείτε τι θα τρώμε το 2030 (βίντεο)

Οι φόβοι για μια κλιματική αλλαγή κυριαρχούν στις επιστημονικές κοινότητες, οι οποίες αναζητούν λύση για την τροφή που θα καταναλώνουν τα κατ’ εκτίμηση 9 εκατ. πληθυσμός της γης το 2030.

Μια κλιματική αλλαγή μπορεί να επιφέρει μεγάλες επιπτώσεις στην καλλιέργεια τροφίμων έτσι ώστε οι άνθρωποι να αδυνατούν να καλύψουν την πιο βασική τους ανάγκη για να επιβιώσουν.

Έτσι, μια ομάδα ερευνητών στην Βραζιλία βρήκε μια διαφορετική λύση στο πρόβλημα αυτό.

«Η γεύση τους θυμίζει καρύδι ή φυστίκι. Είναι πραγματικά πολύ καλές και νόστιμες και η παρουσία τους δεν επηρεάζει την γεύση του ψωμιού» δήλωσε η ερευνήτρια Μίριαν Μιλάντο από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ρίο Γρκάντε.

Η Μιλάντο κάνει λόγο για το μυστικό συστατικό που κάνει το ψωμί τόσο ιδιαίτερο: την Nauphoeta cinere, γνωστή και ως κατσαρίδα αστακός.

Οι κατασρίδες του εργαστηρίου χρειάζονται περίπου 75 μέρες για να ωριμάσουν πριν τη συγκομιδή. Στη συνέχεια, κονιοποιούνται και προστίθενται στο μείγμα του ψωμιού.

Η εντομοφαγία υπάρχει εδώ και χιλιετίες, αλλά έχει αγνοηθεί από τους δυτικούς πολιτισμούς ύστερα από την γεωργική επανάσταση.

«Τα έντομα δεν δημιουργούν απόβλητα. Αν σκεφτούμε την ποσότητα του νερού που χρειάζεται ένα έντομο για να αναπαραχθεί σε σύγκριση με την ποσότητα που απαιτείται για την κτηνοτροφία, είναι απείρως λιγότερη», επισημαίνει η Μιλάντο.

Tags
Back to top button