Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Δείτε γιατί δε πρέπει να κοιμάστε με το κινητό δίπλα στο κρεβάτι

Όπως είναι γνωστό, έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικές συσκευές λίγο πριν τον βραδινό ύπνο.

Συνεχείς έρευνες το επιβεβαιώνουν ενώ μελέτη που εστίασε στη σχέση της χρήσης κινητού και βραδινού ύπνου, διαπίστωσε τον τρόπο που τον αλλοιώνει εμποδίζοντας το άτομο να ξεκουραστεί.

Πιο συγκεκριμένα ομάδα ατόμων εκτέθηκε σε ακτινοβολία ίση με αυτή που λαμβάνουμε όταν χρησιμοποιούμε κινητό τηλέφωνο, ενώ άλλη ομάδα τοποθετήθηκε σε όμοιες συνθήκες, αλλά με ψευδή έκθεση. Το αποτέλεσμα της μελέτης έδειξε ότι αυτοί που εκτέθηκαν σε πραγματική ακτινοβολία χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο να μπουν στο πρώτο από τα βαθύτερα στάδια του ύπνου και όταν αυτό συνέβη τελικά έμειναν λιγότερο χρόνο στο βαθύτερο στάδιο ύπνωσης.

Επιπλέον η ακτινοβολία διαταράσσει την παραγωγή της μελατονίνης, ορμόνη που ελέγχει του εσωτερικούς ρυθμούς του οργανισμού. Σε ένα άλλο συμπέρασμα που κατέληξαν οι ερευνητές είναι ότι η ακτινοβολία από τη συσκευή του κινητού ενοχοποιείται για αϋπνία, πονοκεφάλους και σύγχυση και εμποδίζει το σώμα να αυτοανανεωθεί.

Tags
Back to top button