Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Δημιουργήστε τα δικά σας δημητριακά - Πολύ πιο υγιεινά από τα έτοιμα

Τα δημητριακά υπάρχουν σε κάθε σπίτι και αποτελούν ένα ιδανικό πρωινό, όμως οι επιλογές από το σούπερ μάρκετ ίσως να μην είναι και οι καλύτερες δυνατές για την υγεία σας.

Το ιδανικότερο σενάριο είναι να έχει χειροποίητα δημητριακά στο σπίτι σας, τα οποία έχετε δημιουργήσει οι ίδιοι και γνωρίζετε ακριβώς τι περιέχουν.

Η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική και τα βήματα είναι πολύ απλά.

Τι θα χρειαστείτε: 

  • 60 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 3 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 300 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 50 γρ. γκότζι μπέρι
  • 50 γρ. ηλιόσπορο
  • 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 50 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προετοιμάστε ένα ταψί στρώνοντας μία λαδόκολλα και προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

Βήμα 2
Σε ένα μπολ ρίξτε της νιφάδες βρώμης, ανακατέψτε με τους ξηρούς καρπούς και πασπαλίστε με την κανέλα.

Βήμα 3
Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο με το μέλι και περιχύστε το μείγμα στις νιφάδες βρώμης.

Βήμα 4
Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα με το μέλι να πάει παντού.

Βήμα 5
Απλώστε στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 25- 30 λεπτά.

Βήμα 6
Αφήστε να κρυώσει, προσθέστε τα κράνμπερις και τα γκότζι μπέρι και αποθηκεύστε σε κλειστό βάζο

Βήμα 7
Απολαύστε με γάλα ή γιαούρτι και φρούτα εποχής.

 

Tags
Back to top button