Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Διαβήτης: Αυτό είναι το φρούτο που ρίχνει το ζάχαρο μέσα σε μισή ώρα

Η κυρίαρχη παθολογία που συνδυάζει ο διαβήτης είναι η απουσία ινσουλίνης ή ανικανότητα να αντιδράσει στην ινσουλίνη – την ορμόνη που επιτρέπει στα σάκχαρα να προσληφθούν από τα κύτταρα.

Υπάρχει ένα φρούτο που αν καταναλωθεί σε υψηλότερη συχνότητα, μπορεί να βοηθήσει τόσο στην παραγωγή ινσουλίνης και στη μείωση των επιπέδου σακχάρου στο αίμα.

Ο χυμός του σμέουρου έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Α, Ε και C, που φέρονται να ρίχνουν τα τριγλυκερίδια και μειώνει τη χοληστερίνη LDL.

Νέες έρευνες δείχνουν ότι τα συστατικά στον χυμό των σμέουρων ίσως μπορούν να κάνουν τη διαφορά και στη ζωή των διαβητικών.

Για να παρουσιάσει αυτές τις πολλά υποσχόμενες επιδράσεις, μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Obesity εξέτασε 32 ενήλικες ηλικίας μεταξύ 20 και 60 ετών.

Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, οι 21 είχαν προδιαβήτη και ανθεκτικότητα στην ινσουλίνη, ενώ οι υπόλοιποι 11 αποτέλεσαν το δείγμα ελέγχου.

Στους συμμετέχοντες δίνονταν διαφορετικά προγεύματα, καθένα με διαφορετικές ποσότητες σμέουρων.

Έπειτα από μισή ώρα γινόταν αιμοληψία και στη συνέχεια ξανά κάθε μια ώρα για τις επόμενες 8 ώρες.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες με προδιαβήτη και ανθεκτικότητα στην ινσουλίνη που κατανάλωσαν μεγαλύτερες ποσότητες του φρούτου είχαν χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μισή ώρα μετά το γεύμα.

Όσο μεγαλύτερη η ποσότητα σμέουρων είχαν καταναλώσει οι συμμετέχοντες, τόσο λιγότερη ινσουλίνη χρειάζονταν για να ρυθμίσουν το σάκχαρό τους.

«Οι άνθρωποι με κίνδυνο για διαβήτη συχνά ακούν ότι δεν πρέπει να τρώνε φρούτα λόγω της περιεκτικότητάς τους σε σάκχαρα. Ωστόσο κάποια φρούτα, όπως τα κόκκινα σμέουρα όχι μόνο παρέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά, αλλά και ουσίες με αντιδιαβητική δράση» ανέφερε ο επικεφαλής ερευνητής Μπριτ Μπάρτον – Φρίμαν.

«Γι’ αυτό αυτά τα φρούτα σε υψηλές δόσεις ίσως είναι αποτελεσματικά στη μείωση της υπεργλυκαιμίας και υπερινσουλιναιμίας, όταν καταναλώνονται με το πρωινό σε υπέρβαρους ενήλικους» πρόσθεσε ο ερευνητής.

«Παρά τις ωφέλιμες επιδράσεις των συγκεκριμένων φρούτων στον διαβήτη, θα πρέπει να καταναλώνονται ως τμήμα μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής».

Tags
Back to top button