Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Διατροφή: Το όσπριο που ρίχνει χοληστερόλη και σάκχαρο – Πως να το απολαύσετε χωρίς ενοχλήσεις στο έντερο

Ενδεχομένως, η σκέψη που σας εμποδίζει να γεύεστε συχνότερα τα φασόλια, να είναι το φούσκωμα που προκαλούν. «Τα φασόλια ανήκουν σε μια μοναδική κατηγορία υπερτροφής, επειδή αποτελούν πηγή πρωτεϊνών, αλλά είναι ταυτόχρονα και σύνθετοι υδατάνθρακες», σύμφωνα με τη Δρ. Mopelola Adeyemo, κλινικό διατροφολόγο στο UCLA Health στο Λος Άντζελες, συμφωνα με το 

«Μόνο μισό φλιτζάνι μαύρα φασόλια περιέχει 8 γραμμάρια φυτικών ινών. Αυτό είναι περίπου το 25% των συνολικών φυτικών ινών που χρειάζεστε την ημέρα», συμπληρώνει η  δρ Adeyemo.

Ας σημειώσουμε επίσης ότι τα όσπρια αυτά είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Επίσης  μισό φλιτζάνι φασολιών περιλαμβάνει 300- 500 χιλιοστόγραμμα καλίου το οποίο παίζει ζωτικό ρόλο στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Τα συγκεκριμένα όσπρια περιέχουν ακόμα «γενναίες» ποσότητες χαλκού, φυλλικού οξέος, σιδήρου, μαγνησίου και βιταμίνης Β6.

Τα οφέλη δεν σταματούν εδώ, καθώς σύμφωνα με την ειδικό, «οι φυτικές ίνες των φασολιών, μειώνουν την ποσότητα χοληστερόλης που απορροφάται κατά την κατανάλωση του φαγητού, το σάκχαρο στο αίμα, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα, προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου και βοηθούν στη διατήρηση του βάρους». Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση φασολιών συνδέεται με χαμηλότερο σωματικό βάρος και μικρότερη περιφέρεια μέσης.

Για να αποφύγετε τα ενοχλητικά αέρια δοκιμάστε να μουλιάσετε τα φασόλια αποβραδίς. Επίσης η προσθήκη βοτάνων όπως το κύμινο, ο κόλιανδρος, ο μάραθος και το τζίντζερ ίσως περιορίσουν το «ζωηρό» έντερο.

Tags
Back to top button