Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Διατροφή: Ποιο είναι το μπαχαρικό που αδυνατίζει και ρίχνει τη χοληστερόλη; – 3 γρ. είναι αρκετά

Απαραίτητο μυρωδικό για όποιον φτιάχνει σουτζουκάκια, το κύμινο είναι ένα μπαχαρικό προερχόμενο από το φυτό Cuminum cyminum που καλλιεργείται στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Χρησιμοποιείται από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να δώσει γεύση και άρωμα στα φαγητά.

Η χαρακτηριστική γεύση του κύμινου και το δυνατό, ζεστό άρωμά του οφείλονται στα αιθέρια έλαια που περιέχει. Το κύριο συστατικό των ενώσεων του αρώματος είναι η κουμιναλδεύδη και η κουμινική αλκοόλη.

Τα οφέλη του στην υγεία είναι πολλά και διαρκώς πληθαίνουν βάση των διαθέσιμων ερευνών.

Έρευνα του 2015  έδειξε ότι η λήψη κύμινου σε συνδυασμό με αγωγή κατά της παχυσαρκίας οδήγησε σε σημαντική απώλεια βάρους στους συμμετέχοντες μετά από οκτώ εβδομάδες λήψης. Άλλη έρευνα έδειξε ότι οι υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες που κατανάλωναν καθημερινά 3γρ σκόνη κύμινο στο γιαούρτι επί τρεις μήνες είχαν σημαντική μείωση στο βάρος, την περίμετρο της μέσης και το ολικό λίπος του σώματος.

Στην ίδια έρευνα διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση 3γρ κύμινου την ημέρα οδήγησε σε χαμηλότερα επίπεδα ολικής χοληστερόλης, κακής LDL χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.

Τα οφέλη αυτού του μπαχαρικού με τιο χαρακτηριστικό άρωμα δεν σταματούν εδώ. Έρευνα του 2017 έδειξε ότι το έλαιο κύμινου σε δοσολογία 50 ή 100mg οδήγησε μετά από οκτώ εβδομάδες λήψης σε μείωση του ολικού σακχάρου του αίματος, της ινσουλίνης και της ανοσοσφαιρίνης Α – δεικτών ελέγχου του διαβήτη.

Η λήψη του κύμινου φάνηκε αποτελεσματική και σε ότι αφορά την καταπολέμηση των συμπτωμάτων του συνδρόμου ευερέθιστού εντέρου κυρίως τον πόνο και του φουσκώματος σύμφωνα με μικρή πιλοτική έρευνα.

Από τις πιο ενδιαφέρουσες δράσεις του μπαχαρικού ωστόσο είναι αυτή που αφορά την καταπολέμηση του στρες, αλλά και την ενίσχυση της μνήμης.

Tags
Back to top button