Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Δ. Παπαδημούλης: Ανεξέλεγκτες οι διαστάσεις του ζητήματος του δημόσιου χρέους στην ευρωζώνη

Σε πρόσφατη ερώτηση του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης απηύθυνε ερώτημα προς την Κομισιόν σχετικά με το ποιες είναι οι προτάσεις για την οριστική επίλυση του ζητήματος.

Ο κ. Παπαδημούλης επικαλείται πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν για το μέλλον της Ευρωζώνης, στην οποία εκφράζει τον προβληματισμό της για το δυσθεώρητο ύψος του δημόσιου χρέους, χωρίς ωστόσο να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις και σημειώνει: «Στην έκθεση διατυπώνονται με σαφήνεια προβληματισμοί για μια σειρά πολιτικών επιλογών, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα του δημόσιου χρέους. Το ζήτημα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με την πλειοψηφία των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, αλλά και οι μεγαλύτερες οικονομίες, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, να βρίσκονται εγκλωβισμένες σε έναν ανατροφοδοτούμενο κύκλο χρέους που αποδυναμώνει τις προσπάθειες ανάκαμψης.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν η Ελλάδα, με το ύψος του χρέους να ξεπερνά το 175% του ΑΕΠ, αλλά και οι μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, με το δημόσιο χρέος των χωρών αυτών να ξεπερνά το 96%, 99% και 130% αντίστοιχα. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, το ανώτατο όριο που προβλέπεται στη σχέση χρέους-ΑΕΠ είναι 60%, με μόλις επτά κράτη-μέλη να καταφέρνουν να τηρούν αυτή την πρόβλεψη».

Tags
Back to top button