Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Βρυξέλλες: Μεταξύ 2% και 3% το πλεόνασμα της Ελλάδας

Καθοριστική σημασία στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις αναμένεται να διαδραματίσει το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016, σύμφωνα με αξιωματούχο των Βρυξελλών, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Κατά τον ίδιο, το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας αναμένεται να διαμορφωθεί μεταξύ 2% και 3% του ΑΕΠ, δηλαδή αρκετά υψηλότερο έναντι του αρχικού στόχου.

Σημειώνεται ότι με βάση το συμφωνηθέν πρόγραμμα βοήθειας, ο στόχος του 2016 αφορούσε πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ.

Όπως υποστηρίζει το Reuters, η θετική αναθεώρηση των δημοσιονομικών μεγεθών θα διευκολύνει τις συζητήσεις των δύο πλευρών, οι οποίες προσκρούουν στην ασφαλιστική και εργασιακή μεταρρύθμιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΝΤ θεωρεί ότι το πλεόνασμα του 2016 θα ανέλθει μόλις στο 0,9%, ενώ η Κομισιόν εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί πέριξ του 2%. Οι ελληνικές αρχές από την πλευρά τους, εκτιμούν ότι το πλεόνασμα θα «κλείσει» πέριξ του 3,5% του ΑΕΠ.

«Κομισιόν και θεσμοί αξιολογούν τα δεδομένα» επισημαίνει η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι είναι αρκετά πιθανό «ο στόχος να έχει ξεπεραστεί σε μεγάλο ποσοστό».

Τα επίσημα στοιχεία για τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδας θα καταστούν γνωστά τον προσεχή Απρίλιο.

Όσον αφορά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θεωρεί ότι τα έσοδα θα αγγίξουν τα 2,4 δισ. ευρώ το 2017 και τα 1,9 δισ. ευρώ το 2018.

Tags
Back to top button