Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

«Βουτιά» στα 4.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα (βίντεο)

Χάρη στο Ινστιτούτο Σμιντ που ασχολείται με τη χαρτογράφηση των ωκεανών έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε μια νέα προοπτική για τη θαλάσσια ζωή και τους οργανισμούς που ζουν σε εντυπωσιακά μεγάλα βάθη.

Αφού το ινστιτούτο εξερεύνησε τα βάθη του Ινδικού Ωκεανού, κυκλοφόρησε πλάνα 4K από το φαράγγι Νινγκαλού, που βρίσκεται έξω από τη δυτική ακτή της Αυστραλίας, φέρνοντας στο φως εντυπωσιακά ευρήματα. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα υποβρύχιο όχημα που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 4.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, επιτρέποντας τους να ανακαλύψουν τον πλούτο της θάλασσας σε απίστευτα βάθη.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και ταυτόχρονα πολύ χρήσιμο από επιστημονική σκοπιά, καθώς πολλά από τα ζώα που βλέπουμε στο βίντεο δεν έχουν ιδωθεί ποτέ ξανά. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι υπάρχουν περίπου 30 νέα είδη οργανισμών στο βίντεο που έχουν τραβήξει.

Tags
Back to top button