Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης για κείμενο ψηφίσματος της Ευρωβουλής: "Εμπαθές και ακραίο" (Βίντεο)

Ο Μάκης Βορίδης δε δίστασε να εκφράσει την δυσαρέσκειά του για το κείμενο του χθεσινού ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μιλώντας μάλιστα για στοχοποίηση της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται, σύμφωνα με το tovima.gr,  ότι με  330 ψήφους υπέρ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε την ελληνική κυβέρνηση για την υποβάθμιση του κράτους Δικαίου, την ελευθερία του Τύπου καθώς και για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ακραίο και εμπαθές το ψήφισμα

Σχολιάζοντας το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, το χαρακτήρισε «ακραίο και εμπαθές».

«Το να λες ότι ένας οποιοσδήποτε πολίτης δεν έχει δικαίωμα να προσφύγει στην κυβέρνηση ή πρέπει να απαγορευτεί η πρόσβαση στη δικαιοσύνη για να προστατεύσει τον εαυτό του και να αποκαλούμε αυτό περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου, δείχνει τι ακραίο κείμενο είναι αυτό», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης στο MEGA.

«Είναι ζητούμενο της δικαστικής και της διοικητικής διερεύνησης το κατά πόσο οι μη νόμιμες παρακολουθήσεις έχουν σχέση με την κυβέρνηση, δείχνει πόσο εμπαθές είναι το συγκεκριμένο ψήφισμα. Στις νόμιμες παρακολουθήσεις άνοιξε η συζήτηση και είχε εφαρμοστεί ένας κανόνας που είχε γίνει τότε. Γιατί δεν έγινε μνεία στο ψήφισμα για το ότι αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει πολύ πιο δύσκολη τη λήψη της απόφασης, έχει βάλει δεύτερο εισαγγελέα και έχει ψηφίσει διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο;».

«Η Ελλάδα υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα επιτυχίας και αναφοράς στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συμπλήρωσε και άφησε αιχμές πως έχει διαμορφωθεί «ένα μπλοκ για να χτυπήσουν τον πιο πετυχημένο πρωθυπουργό και το πιο αποτελεσματικό παράδειγμα κεντροδεξιάς διακυβέρνησης»

Για τα Τέμπη

«Οι διοικητικοί αξιωματούχοι, όλοι οι άνθρωποι που ήταν διοικητικοί σύμβουλοι των εταιρειών των τρένων, ελέγχονται ποινικά. Έχουν ασκηθεί διώξεις, ορισμένοι από αυτούς έχουν περιοριστικούς όρους. Η δικαιοσύνη όχι απλώς κάνει τη δουλειά της, υπό μία ένοια θέλει να ελέγξει απολύτως τα πάντα», είπε αρχικά ο Μάκης Βορίδης.

«Τεντώνουμε τα όρια της ευθύνης. Είναι ένα ζήτημα να αναζητούμε τον αυτουργό σε μία ανθρπωοκτονία, είναι όμως ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα να αρχίσεις εν συνεχεία να οικοδομείς, να πηγαίνεις πίσω τον αιτιώδη σύνδεσμο και να δεις μέχρι που φτάνει. Έχουμε ένα εγκληματικό λάθος, μετά πάμε στο «αλλά ποιος τον έβαλε αυτόν εκεί», γιατί το σύστημα ασφαλείας, μετά «ο κανονισμός ήταν σωστός» και πάμε πίσω. Αυτό στην ποινική επιστήμη έχει ένα όριο».

Όσο για την σύμβαση 717 δήλωσε πως «στο πόρισμα του Ευρωπαΐου εισαγγελέως, για το οποίο γίνεται μνεία, δεν υπάρχει σύνδεση με τις ανθρωποκτονίες. Γίνεται λόγος για δημοσιονομικές διαφορές. Σε αυτό το πόρισμα υπάρχει αιτιακή σύνδεση με τις ανθρωποκτονίες; Δεν υπάρχει».

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά κατά της αντιπολίτευσης, αναφέροντας πως αρχικά η πρότασή της έκανε λόγο για απιστία και παράβαση καθήκοντος και όχι για ανθρωποκτονία, ενώ κατηγόρησε εκ νέου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για «ένα πολιτικά κινητοποιούμενο ψήφισμα».

«Είναι προϊόν μίας πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι άδικο και εμπαθές το ψήφισμα. Για να στοχοποιήσει τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ, καταλήγει να στοχοποιεί την Ελλάδα και αυτό είναι το χειρότερο».

 

Tags
Back to top button