Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Βόμβα μεγατόνων – Ρωσικό υπουργείο άμυνας: Επιχειρησιακή η πρώτη μοίρα αεροσκαφών 5ης γενιάς Τ-50 – Θα κάνουν ντεμπούτο στη Μέση Ανατολή

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Τεράστια νέα για την ρωσική πολεμική αεροπορία μετά την ανακοίνωση για την σύσταση της πρώτης επιχειρησιακής  μοίρας μαχητικών αεροσκαφών  5ης γενιάς PAK FA Τ-50,  η οποία θα αποτελεί  από εδώ και στο εξής το κύριο «εργαλείο» άσκησης γεωπολιτικής στα χέρια της ρωσικής ηγεσίας.  Μεγάλος ο συμβολισμός εν μέσω συριακής κρίσης αλλά και ιρανικής!

«Η πρώτη μοίρα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας αποκλειστικά με αεροσκάφη πέμπτης γενιάς PAK FA (T-50), είναι σχεδόν έτοιμη» , δήλωσε ο διοικητής της πολεμικής αεροπορίας  (VKS) Πτέραρχος Βίκτορ Μποντάρεφ.

«Χρειαζόμαστε ένα ακόμη ή δύο αεροσκάφη που είναι ήδη έτοιμα για να συμπληρώσουμε τον απαιτούμενο αριθμό. Αφού εξοπλίσουμε την πολεμική μοίρα στη συνέχεια σταδιακά θα αυξήσουμε ακόμα πιο πολύ τον αριθμό των αεροσκαφών αυτών έτσι ώστε κάποια στιγμή να φτάσουμε στο απαιτούμενο νούμερο και να επιτύχουμε ένα νέο ποιοτικό επίπεδο» , δήλωσε ο  Β.Μποντάρεφ  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Krasnaya Zvezda», η οποία κυκλοφορεί σήμερα Δευτέρα.

Πληροφορίες οι οποίες κυκλοφορούν διάσπαρτες στον ρωσικό τύπο κάνουν λόγο και ας μην το ανακοινώνουν επίσημα οι Ρώσοι, για 100% επιχειρησιακή ετοιμότητας της πρώτης μοίρας T-50 – Sukhoi PAK FA, η οποία μάλιστα θα κάνει «βόλτες»…σε Ιράν και…στην Συρία λόγω αρχικά επίδειξης αεροπορικής υπεροχής αλλά και αναγνώρισης πολύ σύντομα .

Ο Ρώσος αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας είπε επίσης ότι ο στόλος των πολεμικών αεροσκαφών το 2025 θα αποτελείται από νέα τύπους και μοντέλα κατά 80-90%.

Ο ίδιος τόνισε  ότι το νέο εκσυγχρονισμένο στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160 Μ2 θα  κάνει την πρώτη του πτήση τον Μάρτιο 2018.

«Ελπίζουμε ότι η  στρατηγική αεροπορία μας θα παραλαμβάνει τέσσερα αεροσκάφη ανά έτος»,  δήλωσε ο Μποντάρεφ , δείχνοντας την βιασύνη του και για αυτόν τον συγκεκριμένο τύπο βομβαρδιστικού αεροσκάφους   .

Το αεροσκάφος T-50 – Sukhoi PAK FA (PAK FA), είναι ένα  πολλαπλών χρήσεων μαχητικό  πέμπτης γενιάς, που αναπτύχθηκε από το γραφείο σχεδιασμού «Sukhoi» εδώ και αρκετά χρόνια.

Είναι εξοπλισμένο με ένα εντελώς νέα ηλεκτρονικά συστήματα , τα οποία διαθέτουν υψηλό επίπεδο αυτοματοποίησης ενώ διαθέτει και νέα οπλικά συστήματα .

Πρόκειται στην ουσία για ένα βαρέος τύπου αεροσκάφος. Σχεδιάστηκε ως η ρωσική εκδοχή στα αμερικανικά F-22 και F-35.

Το αεροσκάφος έχει  στοιχεία απόκρυψης ίχνους (σχήμα, απόκρυψη κινητήρων, συνθετικά υλικά, απορροφητική επικάλυψη-βαφή λ.), γνωστά ως «stealth».

Μέσα σε αυτό το σκεπτικό είναι  και η ενσωμάτωση των πυραύλων του σε 2 αποθήκες, εσωτερικά στην άτρακτο και πιθανώς σε ακόμη 2 θέσεις στις βάσεις των ημιπτερύγων.

Το σχήμα του είναι αρκετά πεπλατυσμένο, είναι δικινητήριο και θα διαθέτει όπως λέγεται 5 ραντάρ, (μεταξύ αυτών και στα χείλη προσβολής των πτερύγων), σε διάφορες ζώνες συχνοτήτων. Έχει δυνατότητα υπερηχητικής πτήσης χωρίς μετακαύση, έχει λόγο ώσης/βάρους περίπου 1,4, αλλά οι κινητήρες του θα αλλάξουν αφού οι κανονικοί του ακόμα είναι στο στάδιο δοκιμών.

Οι ακριβείς προδιαγραφές των νέων κινητήρων είναι ακόμη μυστικές.

Το αεροσκάφος θα διαθέτει σύστημα θερμικής απεικόνισης «OLS-50M», με δυνατότητες ανίχνευσης στόχων χαμηλού Η/Μ ίχνους, εξελιγμένη ζεύξη δεδομένων, εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου/συλλογής πληροφοριών (ELINT) καθώς και σύστημα ηλεκτρονικής «βοήθειας» (συνεργασίας) του πιλότου, ώστε να τον ελαφρύνει από κάποια καθήκοντα και να του επιτρέπει να συγκεντρώνεται στην αποστολή του (e-cockpit), εν είδει τεχνητής νοημοσύνης του σκάφους.

Οι αποστολές που θα αναλαμβάνει το αεροσκάφος θα είναι τόσο αεροπορικής υπεροχής, όσο και αποστολές στη γραμμή μετώπου.

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις σε σχέση με το μέλλον της χώρας αυτής, η διένεξη σε λεκτικό επίπεδο  Μόσχας και Τελ Αβίβ και το ρευστό σκηνικό που αναβαθμίζεται καθημερινά σε άκρως επικίνδυνο, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για την Μόσχα να αποστείλει ρωσικά υπερμαχητικά της στην περιοχή, ειδικά μετά την παρουσία αμερικανικών F-22 RAPTOR  στην Ιορδανία και ισραηλινών F-35 στην Συρία μέσα σε όργιο φημών.

Εάν αποσταλούν τελικά ρωσικά μαχητικά 5ης γενιάς στην Συρία τότε θα πρόκειται για το τέλειο σκηνικό μιας παγκόσμιας αναμέτρησης ανάμεσα σε δύο υπερδυνάμεις «σε ξένο αχυρώνα» που λέει και η ελληνική σοφή παροιμία.

Tags
Back to top button