Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Αβγά που σπάνε στο βράσιμο; Το κόλπο που θα σας «λύσει» τα χέρια!

Το Πάσχα έχει σχεδόν φτάσει και, μαζί του, και η αιώνια μάχη ενάντια στα σπασμένα αβγά.

Κατ’ αρχάς ο πιο σύντομος δρόμος για τη λύση του εν λόγω προβλήματος είναι να ανακαλύψετε την πηγή του κακού. Τα αβγά, λοιπόν, κατά το βράσιμο σπάνε για δύο βασικούς λόγους:

Από την απότομη αύξηση της θερμοκρασίας και από το νερό το οποίο, καθώς βράζει, τα ρίχνει με ένταση προς τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Για να αντιμετωπίσετε τον πρώτο ένοχο, δεν έχετε παρά να βγάλετε τα αβγά από το ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ και να τα αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Επίσης, στο πλαίσιο αυτό, καλό είναι να τα βάλετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά καθώς και να μην τα αφήσετε σε αυτή για παραπάνω από 15 λεπτά.

Για να γλυτώσετε το… ταρακούνημα, δεν έχετε παρά να στρώσετε τον πάτο της κατσαρόλας με βαμβάκι ή δύο-τρεις στρώσεις απορροφητικού χαρτιού και να βράζετε μια στρώση αβγά τη φορά. Τέλος, για να μην έχετε ούτε σπάσιμο ούτε ζημιά, μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας θήκες από τούλι και να κρεμάσετε με ένα λάστιχο ή λίγη κορδέλα κάθε αβγό από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται αυτή η εναλλακτική λύση είναι εξαιρετικά αποτελεσματική!

Tags
Back to top button