Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε το σκόρδο βήμα-βήμα

Το σκόρδο αποτελεί βασικό υλικό για τις περισσότερες συνταγές που ετοιμάζουμε.

Και το καθάρισμά του είναι πάντα κάτι που μας απασχολεί, ώστε να είμαστε γρήγοροι, αποτελεσματικοί αλλά και να μη μυρίσουν τα χέρια μας…

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα σωστά βήματα

Το μυστικό βρίσκεται στη σωστή επιλογή του σκόρδου

Αν θέλετε να επιλέξετε τα πιο φρέσκα και πιο νόστιμα σκόρδα, τότε επιλέξτε μεγάλα κεφάλια που είναι βαριά, ιδανικά χωρίς πολλές κηλίδες. Αποφύγετε όσα έχουν μαύρα σημάδια ή σκισμένο δέρμα. Αν τα κρεμμύδια έχουν βλαστούς, δεν είναι επικίνδυνα για να τα χρησιμοποιήσετε αλλά αυτό είναι ένα δείγμα ότι δεν είναι πολύ φρέσκα.

Το πρώτο βήμα: Αφαιρούμε από το κεφάλι του σκόρδου όσες σκελίδες θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη δεδομένη στιγμή.

Δεύτερο βήμα: Ακουμπάμε την επίπεδη πλευρά του μαχαιριού πάνω σε κάθε σκελίδα. Χτυπάμε με την παλάμη μας το μαχαίρι, με γρήγορο και σταθερό ρυθμό. Δεν πιέζουμε πάρα πολύ δυνατά, καθώς ενδέχεται να συνθλίψουμε εντελώς τη σκελίδα, κάτι που δεν επιθυμούμε. Πιέζουμε ελαφρώς μέχρις ότου η φλούδα μετακινηθεί. Αν συνθλίψουμε το σκόρδο, όχι μόνο θα είναι δύσκολο να το χρησιμοποιήσουμε στις παρασκευές μας, αλλά μπορεί να οξειδωθεί, αποκτώντας έτσι μια πικρή γεύση.

Τρίτο βήμα: Αφήνουμε κάτω το μαχαίρι και καθαρίζουμε τη φλούδα, η οποία έχει μετακινηθεί με το προηγούμενο βήμα. Το σκόρδο είναι έτοιμο για να το ψιλοκόψουμε είτε να το χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο στις συνταγές μας.

Πώς αποθηκεύουμε τις καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου

Τα σκόρδα συντηρούνται κανονικά σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά αν θέλουμε να φυλάξουμε σκελίδες που έχουμε αποφλοιώσει τότε το ιδανικό μέρος είναι το ψυγείο μας και μάλιστα μέσα σε σκεύος κλεισμένο αεροστεγώς. Παρόλο που χάνουν μέρος της πικάντικής τους γεύσης μέσα στο ψυγείο, μπορούν να συντηρηθούν εκεί μέχρι και μια εβδομάδα.

Τώρα που το καθάρισμα του σκόρδου έγινε… παιχνιδάκι, σας προτείνουμε μερικές συνταγές με πρωταγωνιστή το αγαπημένο άρτυμα:

Tags
Back to top button