Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτός είναι ο λόγος δεν πρέπει να τυλίγετε με μεμβράνη το τυρί

Θα πρέπει να γίνει ευρέως γνωστό πως το τυρί δεν πρέπει ποτέ να το διατηρείτε στη μεμβράνη περιτυλίγματος.

Ο Ρέιμοντ Χουκ ασχολείται με την τυροκομία από το 1984 και στο γκουρμέ κατάστημά του στην Αμερική έχει πάνω από 300 ποικιλίες τυριού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, «σε τελική ανάλυση, δεν έχει νόημα να φτιάξεις ένα εκπληκτικό πλατό αλλαντικών γεμάτο με πολλά τυριά, αν δεν πρόκειται να έχει τόσο καλή γεύση όσο φαίνεται».

Τα λάθη στην αγορά του τυριού

Ο Χουκ λέει ότι υπάρχουν δύο λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν αγοράζουν και αποθηκεύουν τυρί.

Το πρώτο είναι να μην αγοράζετε φρέσκο ​​τυρί. Ο Χουκ συνιστά να πηγαίνετε στον πάγκο του παντοπωλείου και να ζητάτε φέτες ή κομμάτια τυριού, αντί να τα αγοράζετε ήδη προσυσκευασμένα.

“Όταν φτιάχνετε ένα πιάτο με τυριά, κόψτε τις εξωτερικές άκρες που έχουν αγγίξει το πλαστικό. Αυτό βοηθά στη βελτίωση της γεύσης πολύ”, λέει.

Το πλαστικό στο τυρί

«Το πλαστικό είναι ουσιαστικά κρυπτονίτης για το τυρί» και σύμφωνα με τον Χουκ, αυτό είναι το δεύτερο λάθος που κάνουν οι καταναλωτές. Εάν μπορείτε, θα πρέπει να αποφύγετε την αγορά τυριού που είναι τυλιγμένο σε πλαστική μεμβράνη.

“Όταν το τυρί ωριμάζει, εκπέμπει αμμωνία. Όταν τυλίγεται σε μεμβράνη, η αμμωνία δεν μπορεί να διαφύγει, οπότε επιστρέφει στο τυρί.”

Ο Χουκ συνεχίζει εξηγώντας ότι για το τυρί, οι επιπτώσεις του πλαστικού είναι δυσάρεστες. “Υπάρχει νερό στα τυριά. Εάν είναι τυλιγμένα σφιχτά, μπορεί η υγρασία στο τυρί να κατακαθίσει στη φλούδα στο κάτω μέρος, προκαλώντας υγρασία στη φλούδα.”

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε αφού κάνετε μια αγορά τυριού που είναι τυλιγμένο σε πλαστικό είναι να το φέρετε στο σπίτι και να το βγάλετε αμέσως από την πλαστική του μεμβράνη.

Λαδόκολλα αντί για μεμβράνη στα τυριά

“Τυλίξτε το σε λαδόκολλα και βάλτε το σε μια μεγάλη σακούλα, ώστε να μπορεί ακόμα να αναπνέει. Το ψυγείο θα το εμποδίσει να ζεσταθεί πολύ”, λέει. Όταν είστε έτοιμοι να το καταναλώσετε, κόψτε σε φέτες την ακριβή ποσότητα που θέλετε να σερβίρετε και μετά περιμένετε λίγο.

Σύμφωνα με τον Hook, θα πρέπει να αφήσετε το τυρί σας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ίσως και μία ώρα.

“Η γεύση στο τυρί είναι στο λίπος. Όταν τρώτε κρύο τυρί, τα λάδια στο τυρί δεν μπορούν να επικαλύψουν ολόκληρη την παλέτα σας. Μένουν σφιχτά και αλλάζουν τη γεύση”.

Το συρτάρι στο ψυγείο

Αν το ψυγείο σας έχει συρτάρι για το τυρί, είστε τυχεροί γιατί βελτιώνει πραγματικά την ποιότητα του τυριού. “Τα περισσότερα συρτάρια τυριών έχουν μια ρύθμιση όπου μπορείτε να περιορίσετε τη ροή του αέρα στο τυρί. Η ροή του αέρα προκαλεί τριβή και η τριβή προκαλεί αφυδάτωση.”

Ένα υγρό περιβάλλον, όπως στο συρτάρι τυριών σας, θα εξασφαλίσει ότι το τυρί θα διατηρήσει τη φυσική του υγρασία, καθιστώντας το τόσο γευστικό όσο ήθελε ο τυροκόμος.

Tags
Back to top button