Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Travel

Αυτό το ήξερες; - Γιατί τα κύτη των πλοίων βάφονται με κόκκινο χρώμα; (βίντεο)

Έτυχε να παρατηρήσετε ότι το κύτος των περισσότερων πλοίων έχει πάντα κόκκινο χρώμα;

Δεν είναι εύκολο να το εντοπίσετε, καθώς το κόκκινο μέρος αυτών των πλοίων βρίσκεται πάντα κάτω από το νερό. Τέλος πάντων, ποιος είναι ο λόγος πίσω από αυτό; Και ποια είναι στην πραγματικότητα η λειτουργία του χρώματος;

Πριν από αιώνες, τα πρώτα ιστιοφόρα πλοία κατασκευάζονταν από ξύλο. Δεδομένου ότι το ξύλο είναι ένα οργανικό υλικό, είχε πορώδη δομή. Σε συνδυασμό με την αργή ταχύτητα και το τραχύ κύτος του, αποδείχθηκε ιδανικός χώρος αναπαραγωγής για την υποβρύχια θαλάσσια ζωή - φύκια, σκουλήκια, αγκάθια κτλ. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, το πλοίο χρειαζόταν κάποιου είδους προστασία για να αποτρέψει σκουλήκια και άλλους μικροοργανισμούς να φάνε το κάτω μέρος του πλοίου.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Tags
Back to top button