Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Αυτή είναι η πιο «μισητή» πίτσα και είναι... ελληνική εφεύρεση (βίντεο)

Στην Αμερικη είναι ανάμεσα στις 3 πιο μισητές πίτσες και φιγουράρει συχνά στην κορυφή με τους χειρότερους συνδυασμούς για πίτσα σε λίστες από όλο τον κόσμο. Μιλάμε για την πίτσα με ανανά που είναι επίσης γνωστή ως «χαβανέζικη πίτσα» και είναι έμπνευση όσο και αν δεν το πιστεύεται ενός Έλληνα του Σαμ Πανόπουλου.

Ο Πανόπουλος μετανάστευσε από την Ελλάδα στον Καναδά το 1954, όταν ήταν 20 χρονών και εργαζόταν ως υπεύθυνος σε εστιατόρια στο Οντάριο μαζί με τα δυο αδέλφια του. Ένα από αυτά ήταν στο Chatham, 290 χιλμ από το Τορόντο που πρόσφερε τυπικά αμερικανικά πιάτα, όπως μπέργκερς αλλά κάπου στην δεκαετία του 60 αποφάσισε να βάλει πίτσα, καθώς εκείνη την περίοδο είχαν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς στην ΗΠΑ, κυρίως χάρη στην Νεα Υορκη και την παράδοση που δημιούργησαν οι ιταλοαμερικάνοι.

Μια ημέρα ο Πανόπουλος αποφάσισε να προσθέσει κομμάτια ανανά πάνω στην πίτσα, απλά για να δει πως θα ήταν η γεύση της και η αντίθεση των γεύσεων του άρεσε πάρα πολύ.

Λίγους μήνες αργότερα οι πελάτες έκαναν σαν τρελοί για αυτή την πίτσα και έτσι την προσέθεσαν στο μενού. Ονομάστηκε «χαβανέζικη» από την μάρκα της κονσέρβας του ανανά που χρησιμοποιούσαν και η συνέχεια έμεινε στην ιστορία.

Να προσθέσουμε ότι παρότι οι περισσότεροι μισούν τον συνδιασμό υπάρχουν φανατικοί υποστηρικτές της πίτσας με ανανά όπως ο ειδικός της πίτσας και οργανωτής του πίτσα τουρ στην Νέα Υόρκη Scott Weiner.

Δείτε το video:

Tags
Back to top button