Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτές είναι οι καλοκαιρινές τροφές που βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Όπως είναι ευρέως γνωστό, τις περισσότερες φορές η υπέρταση δεν έχει συμπτώματα, κάτι που καθιστά δύσκολη τη διάγνωσή της.

Τα συμπτώματα εκδηλώνονται όταν πλέον έχει φτάσει σε επικίνδυνα όρια και περιλαμβάνουν τον πόνο στο στήθος, τη δύσπνοια και τους πονοκεφάλους.

Η μείωση της αρτηριακής πίεσης είναι εφικτή και συνίσταται σε αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής, καθώς και στην κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Στις βασικές αιτίες πρόκλησης της υπέρτασης περιλαμβάνονται η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, η παχυσαρκία και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Δείτε ποιες είναι οι καλοκαιρινές τροφές που βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και την πρόληψη της υπέρτασης:

Φράουλες, μούρα, βατόμουρα: Είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες χαλαρώνουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, διευκολύνοντας τη ροή του αίματος.

Αβοκάντο: Είναι πλούσια σε κάλιο, το βασικό συστατικό που βοηθά τα νεφρά να φιλτράρουν το αίμα από τα υγρά, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Στους πάσχοντες από υπέρταση, η λειτουργία αυτή διαταράσσεται λόγω του αλατιού στη διατροφή, το οποίο επηρεάζει τη λειτουργία των νεφρών.

Σέλερι: Περιέχει υψηλά επίπεδα της 3–Ν– butyl phthalide, μιας φυτοχημικής ουσίας που βοηθά στη χαλάρωση των τοιχωμάτων των αρτηριών, την αύξηση της ροής του αίματος και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το σέλινο μειώνει επίσης τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι έτρωγαν 95 γραμμάρια μαγειρεμένου σέλερι καθημερινά, μείωσαν κατά 1.9 mmHg την αρτηριακή τους πίεση.

Κόλιανδρος: Για τους πάσχοντες από υπέρταση, η κατανάλωση αυτού του μπαχαρικού μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική. Έχει αντιοξειδωτική δράση, βοηθά στη ρύθμιση της κίνησης του εντέρου, ενώ έχει και διουρητική δράση, η οποία είναι πολύ χρήσιμη για τους πάσχοντες από υψηλή αρτηριακή πίεση.

Κέιλ & πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Όσο πιο πολλά πράσινα φυλλώδη λαχανικά τρώτε, τόσο περισσότερο μαγνήσιο λαμβάνετε για να αντιμετωπίσετε καλύτερα την υπέρταση. Ανασκόπηση 34 μελετών έδειξε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν 240 έως 960 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου την ημέρα, είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση μετά από τρεις μήνες. Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο είναι επίσης η μαύρη σοκολάτα και οι ξηροί καρποί.

Tags
Back to top button