Όπως είναι ήδη γνωστό, τα smartphone, τα tablet και τα laptop είναι πλέον τα gadget που θεωρούμε απαραίτητα για την καθημερινότητά μας. Όμως για να είναι χρήσιμες οι συγκεκριμένες συσκευές χρειάζονται internet και συγκεκριμένα WiFi.
Πολλές φορές όμως το WiFi δεν είναι πολύ καλό, με αποτέλεσμα να χάνεται και να μην μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας.
Αρκετές φορές όμως το σήμα του WiFi στο σπίτι μας δεν είναι καλό και αυτό οφείλεται σε δικά μας λάθη, λόγω άγνοιας. Υπάρχουν μερικές ενέργειες που κάνουμε λάθος, με αποτέλεσμα το σήμα να έχει πρόβλημα.
Δείτε ποια είναι αυτά τα λάθη, ώστε να τα διορθώσετε.
- Μην κρύβετε το ρούτερ σας
Το σήμα του Wifi φτάνει περίπου 45 μέτρα μακριά και μπορεί να διακόπτεται από τοίχους ή ντουλάπια. Βάλτε το ρούτερ σε ένα ανοιχτό σημείο ή κάπου όπου μπορείτε να το διακρίνεται από πολλά σημεία.
- Αφήνετε στο πάτωμα το ρούτερ
Πολλά ρούτερ είναι σχεδιασμένα να στέκονται οριζόντια, κάτι που σημαίνει ότι το σήμα σας πάει στο πάτωμα και το υπόγειο. Βάλτε το ρούτερ σας σε ένα πάγκο.
- Το βάζετε κοντά σε άλλες συσκευές
Τα ρούτερ δεν πρέπει να είναι κοντά σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές με αποτέλεσμα να χαλάσει το σήμα του Wifi σας. Όμως μερικά ρούτερ δεν ταιριάζουν με άλλες συσκευές, ούτε καν με τον υπολογιστή. Γι’ αυτό τοποθετήστε τα τόσο κοντά ώστε να υπάρχει δυνατό σήμα, αλλά να μην χαλάει τα πάντα.
- Τοποθετείτε λάθος τις κεραίες του μόντεμ
Τα μόντεμ συνήθως έχουν πάνω τους κεραίες που εκπέμπουν το σήμα του WiFi. Οι κεραίες αυτές θα ήταν καλύτερα να δείχνουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, μια κάθετα και μια οριζόντια, έτσι ώστε το σήμα να πηγαίνει παντού. Πολλές κεραίες λάπτοπ είναι οριζόντιες και θέλετε να είναι τουλάχιστον μία έτσι, αφού το σήμα λειτουργεί καλύτερα όταν το ρούτερ δείχνει στην ίδια κατεύθυνση. Έχετε τις προς διαφορετικές κατευθύνσεις, αφού πολλές φορές κινείστε στο σπίτι με μια κινητή συσκευή που σας δίνει την καλύτερη πιθανότητα να πιάσει το σήμα.
- Δεν μετράτε την ισχύ του σήματος
Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε για να σας πουν την ισχύ του σήματος, οπότε μπορείτε να δείτε σε ποιο σημείο του διαμερίσματος έχετε το καλύτερο σήμα και αν οι προσπάθειές σας το κάνουν καλύτερο.