Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Αυστραλία: Αράχνη τρυπάει νύχια με τα δόντια της - Την έστειλαν σε ζωολογικό κήπο μέσα σε τάπερ (βίντεο)

Aνώνυμος αποστολέας, στις αρχές Νοεμβρίου, έστειλε μια δηλητηριώδη θηλυκή αράχνη του είδους Atrax robustus μέσα σε ένα τάπερ, στο Australian Reptile Park.

Η συγκεκριμένη αράχνη φαίνεται να έχει το διπλάσιο μέγεθος, καθώς φτάνει τα 8 εκατοστά, με αποτέλεσμα να ονομαστεί “Μέγα Αράχνη” από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου.

Ωστόσο πιο εντυπωσιακά είναι τα δόντια της που έχουν μήκος 2 εκατοστά, συγκρίνονται με αυτούς της ταραντούλας και μπορούν να τρυπήσουν ένα ανθρώπινο νύχι.

Το συγκεκριμένο πάρκο στο οποίο παραδόθηκε η αράχνη, συλλέγει δωρεές από το κοινό για να διατηρήσει τα αποθέματα δηλητηρίων που διαθέτει, τα οποία χρησιμοποιούνται για να παράγουν αντίδοτα, σώζοντας έως και 300 ζωές το χρόνο. Το πάρκο εκτιμά πως το πρόγραμμά του έχει σώσει πάνω από 25.000 ζωές από όταν δημιουργήθηκε το 1950.

Γι αυτό το λόγο ο Michael Tate, υπεύθυνος εκπαίδευσης του Australian Reptile Park χαρακτήρισε καταπληκτική τη νέα παραλαβή:  «Η συμμετοχή της MEGASPIDER στο πρόγραμμα δηλητηρίων μας είναι εκπληκτική. Στα 30 χρόνια που είμαι στο πάρκο δεν έχω δει τόσο μεγάλη αράχνη αυτού του είδους. Είναι ασυνήθιστα μεγάλη και αν μπορέσουμε να κάνουμε το κοινό να μας παραδώσει και άλλες σαν αυτήν, θα έχει ως αποτέλεσμα να σωθούν περισσότερες ζωές εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας δηλητηρίου που παράγει».

 

 

Tags
Back to top button