Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

«Αθώα» τα social media για την πολιτική πόλωση σύμφωνα με νέα έρευνα

Η πολιτική πόλωση έχει γίνει πιο αισθητή στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες τα τελευταία χρόνια. Ουκ ολίγοι πολιτικοί -όπως ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα- και αναλυτές έχουν δείξει με το δάχτυλο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) ως τους κατ' εξοχήν ενόχους.

Το σκεπτικό των επικριτών είναι ότι οι χρήστες τείνουν να εκτίθενται σε απόψεις μόνο των ομοϊδεατών τους, συχνά με πολωτικό τρόπο, αυτο-παγιδευόμενοι και αναπαράγοντας χωρίς αντίλογο εμπρηστικά σχόλια φίλων και παραπλανητικές ή συνωμοσιολογικές «ειδήσεις» (που δεν είναι ειδήσεις).

 Όμως μια νέα αμερικανική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πολιτική πόλωση είναι πιο υπαρκτή όχι στους ανθρώπους 18 έως 40 ετών, αλλά στους μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες άνω των 75 ετών, οι οποίοι κάνουν μικρότερη έως καθόλου χρήση του Facebook και των άλλων κοινωνικών μέσων.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Στάνφορντ και Μπράουν, με επικεφαλής τον καθηγητή οικονομικών Τζέσε Σαπίρο, που έκαναν τη σχετική μελέτη για λογαριασμό του Εθνικού Γραφείου Οικονομικής Έρευνας (NBER) των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ανέλυσαν στοιχεία ανά ηλικιακή ομάδα, συσχετίζοντας τη χρήση του διαδικτύου με το βαθμό πολιτικής πόλωσης κάθε ομάδας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button