Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Αστεροειδής θα περάσει αύριο «δίπλα» από τον πλανήτη μας - Που μπορείτε να δείτε Live την πορεία του

Ο μεγάλος αστεροειδής έχει την ονομασία «7482(1994 PC1)» και η διάμετρος του ξεπερνάει το ένα χιλιόμετρο.

Η ταχύτητα με την οποία θα περάσει υπολογίζεται σε 70.415 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το «κοντά» στην απεραντοσύνη του σύμπαντος είναι σχετικό. Θα βρεθεί σε απόσταση 2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη γή.

Ο αστεροειδής που εντοπίστηκε το 1994 κάνει συχνά πυκνά αυτό το «ταξιδάκι» και έχει περάσει πάλι από τη γη και μάλιστα σε κοντινότερη απόσταση από αυτή που θα διέλθει τώρα.

Η επόμενη φορά που θα μας επισκεφτεί (από απόσταση) θα είναι στις 2 Σεπτεμβρίου του 2057.

Οι επιστήμονες της NASA τον κατατάσσουν στους «δυνητικά επικίνδυνους» για τη γη αστεροειδείς, ακριβώς επειδή περνάει σε κοντινή απόσταση που είναι μικρότερη των 7,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την τροχιά της Γης γύρω από τον Ήλιο.

Στη Ρωσία το 2013

Πάντως ο πιο πρόσφατα καταγεγραμμένος αστεροειδής που χτύπησε τη γη, ήταν στη Ρωσία στις 15 Φεβρουαρίου του 2013. Ο αστεροειδής πυρακτώθηκε και εξερράγη στην ατμόσφαιρα ενώ πολλά κομμάτια του έφτασαν μέχρι το έδαφος.

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής θα φτάσει στην κοντινότερη απόσταση του από τη γη στις 10 το βράδυ της Τρίτης.

Θα είναι ορατός ακόμη και με μικρό τηλεσκόπιο σε όσους βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική.

Βέβαια μπορείτε να τον δείτε και από το κομπιούτερ σας σε live streaming στο youtube  στη σελίδα του Virtual Telescope Project.

Tags
Back to top button