Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αποκάλυψη: Ο κινεζικός στρατός αγόραζε μαζικά PCR τεστ πριν ανακοινωθεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

Στο «φως» της δημοσιότητας, ήρθε μια νέα αποκάλυψη - «βόμβα» από το Τόκιο και συγκεκριμένα από έκθεση εταιρείας ασφαλείας διαδικτύου η οποία αποκαλύπτει πως οι Kινέζοι αγόραζαν τεστ PCR πριν ανακοινωθεί το πρώτο κρούσμα. 

Οι αγορές τεστ PCR στην «επίμαχη» επαρχία Χουμπέι της Κίνας αυξήθηκαν μήνες πριν από τις πρώτες επίσημες αναφορές για το αρχικό κρούσμα κορωνοϊού, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Internet 2.0 που έχει έδρα την Αυστραλία.

Περίπου 67,4 εκατομμύρια γιουάν (10,5 εκατομμύρια δολάρια με την τρέχουσα ισοτιμία) δαπανήθηκαν σε δοκιμές PCR στο Χουμπέι κατά τη διάρκεια του 2019, σχεδόν διπλάσιο από το σύνολο του 2018, με την ανοδική πορεία να ξεκινά τον Μάιο, σύμφωνα με την ίδια έκθεση.

Η εταιρεία «Internet 2.0» συνέλεξε και ανέλυσε δεδομένα από έναν ιστότοπο που συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με τις προσφορές δημοσίων συμβάσεων στην Κίνα. Η ομάδα ανάλυσης αποτελείται από πρώην αξιωματούχους από υπηρεσίες πληροφοριών στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και άλλες χώρες.

Η έκθεση θέτει περαιτέρω αμφιβολίες για την επίσημη γραμμή της Κίνας σχετικά με την προέλευση του ιού, ένα θέμα που έχει τροφοδοτήσει τις εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον. Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αμφισβήτησε τα ευρήματα της έκθεσης.

Τα τεστ PCR φυσικά χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό της παρουσίας μιας συγκεκριμένης γενετικής αλληλουχίας σε ένα δείγμα και έχουν εφαρμογές πέρα ​​από τον έλεγχο COVID-19. Η συγκεκριμένη έκθεση όμως υποστηρίζει ότι η ασυνήθιστη άνοδος πιθανώς σηματοδοτεί την ευαισθητοποίηση για μια νέα ασθένεια που εξαπλώνεται μέσα και γύρω από τη Γουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι.

Οι παραγγελίες διπλασιάστηκαν από τα πανεπιστήμια, πενταπλασιάστηκαν από το Κινέζικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και δεκαπλασιάστηκαν από τα γραφεία δοκιμών σε ζώα. Οι αγορές όμως από νοσοκομεία μειώθηκαν κατά περισσότερο από 10%! Στοιχεία που δείχνουν ότι το κράτος γνώριζε, όχι όμως και οι πολίτες, ακόμα και οι υγειονομικοί λειτουργοί της πρώτης γραμμής.

Τα μηνιαία δεδομένα προμηθειών δείχνουν μια άνοδο των παραγγελιών τον Μάιο του 2019, ειδικά από αγοραστές του Κινέζικου CDC και τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας!

«Πιστεύουμε ότι οι αυξημένες δαπάνες τον Μάιο υποδηλώνουν την πρώτη ημερομηνία που έγινε γνωστή η νέα μόλυνση», αναφέρεται στην έκθεση.

Οι αγορές αυξήθηκαν κατακόρυφα επίσης από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο, ιδίως από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Γουχάν. Το ίδρυμα ξόδεψε 8,92 εκατομμύρια γιουάν για αγορά τεστ PCR το 2019, περίπου οκταπλάσια από το σύνολο του προηγούμενου έτους.

Το πανεπιστήμιο, μαζί με τα τοπικά νοσοκομεία και τις δημόσιες αρχές υγείας, διαδραματίζει άμεσο ρόλο στην αντιμετώπιση των εστιών νέων ασθενειών, σύμφωνα με την έκθεση.

Η ραγδαία αύξηση αυτή των παραγγελιών παρέχει στοιχεία ότι «η αύξηση των αγορών τεστ PCR συνδέθηκε πιθανότατα με την εμφάνιση του COVID-19 στην επαρχία Χουμπέι το 2019», αναφέρεται στην έκθεση. «Εκτιμούμε με μεγάλη βεβαιότητα ότι η πανδημία ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από ότι η Κίνα ενημέρωσε τον ΠΟΥ [Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας] για τον COVID-19».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αμφισβήτησε τα ευρήματα. Σε απάντηση στο Bloomberg News, εκπρόσωπος της κινέζικης κυβέρνησης ισχυρίστηκε ότι τα ευρήματα εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία με άλλους αμφίβολους ισχυρισμούς σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένου ενός «λεγόμενου εγγράφου» που ανέλυσε τον όγκο κίνησης κοντά σε πολλά νοσοκομεία της Γουχάν και έψαξε για τις λέξεις-κλειδιά “βήχας” και “διάρροια” πριν καταλήξουν (οι ΗΠΑ) στο συμπέρασμα ότι το ξέσπασμα ξεκίνησε στη Γουχάν ήδη από τον Αύγουστο του 2019.

«Η ιχνηλασιμότητα των ιών είναι ένα σοβαρό επιστημονικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους επιστήμονες», δήλωσε ο κινέζους εκπρόσωπος στο Bloomberg. Το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας δημοσίευσε μια λευκή βίβλο για τις ενέργειες της χώρας για την καταπολέμηση του Covid-19, η οποία με «σαφές χρονοδιάγραμμα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία» καταγράφει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της επιδημίας, σύμφωνα με τον Κινέζο εκπρόσωπο.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα συγκρούονται για το ζήτημα προέλευσης του Κορωνοϊού από τις πρώτες μέρες της πανδημίας. Το Πεκίνο είπε στον ΠΟΥ ότι το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2019. Αλλά ορισμένοι στις ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο ιός διέρρευσε από το ερευνητικό εργαστήριο της Γιουχάν.

«Αυτή η έκθεση θα μπορούσε να δώσει μια ευκαιρία στις χώρες να πιέσουν ξανά την Κίνα για πληροφορίες», δήλωσε ο Akira Igata, επισκέπτης καθηγητής στο Tama Graduate School of Business στο Τόκιο που εξέτασε αυτά τα δεδομένα ως ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας.

Δορυφορικές εικόνες από χώρους στάθμευσης νοσοκομείων της Γουχάν δείχνουν απότομη αύξηση της δραστηριότητας από τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με μελέτη πέρυσι από ερευνητές από το Χάρβαρντ και άλλα ιδρύματα. Αλλά μια έκθεση τον Αύγουστο των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δεν κατέληξε σε συμπέρασμα για το αν η ασθένεια ξεκίνησε από ένα ζώο – ξενιστή ή διέρρευσε από ένα εργαστήριο.

«Δεν υπήρξε διαφανής παράθεση χρηστικών δεδομένων από την Κίνα σχετικά με το πώς και πότε ξεκίνησε ο COVID-19», δήλωσε ο David Robinson, ένας από τους συντάκτες της τελευταίας έκθεσης. «Η μηδενική διαφάνεια έχει τροφοδοτήσει πολλές υποθέσεις, θεωρίες, παραπληροφόρηση καθώς και πόνο στην καρδιά για τα θύματα».

«Το Internet 2.0 χρησιμοποίησε τις ικανότητές μας για να προσπαθήσει να παράσχει αξιόπιστα δεδομένα στον κόσμο για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις αυτής της πανδημίας», πρόσθεσε ο Robinson, αναφερόμενος στην εταιρεία κυβερνοασφάλειας που δημοσίευσε την έκθεση.

Τα δεδομένα για τον σκοτεινό ρόλο της Κίνας στην έναρξη της πανδημίας, πυκνώνουν. Οι Κινέζοι προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους, διαγράφοντας όλα τα δεδομένα και κυρίως τον κατάλογο των πειραμάτων πάνω σε κορωνοϊούς που γίνονταν στο εργαστήριο της Γιουχάν, με προφανή στόχο την συσκότιση της έρευνας.

Όπως και να έχει, η πανδημία απογείωσε την κινεζική οικονομία την ώρα που οι υπόλοιποι ανθρωπότητα έμπαινε σε ένα πρωτοφανές σπιράλ οικονομικής κρίσης.

Tags
Back to top button