Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απόφαση «σταθμός» της Χαμάς: Αποδέχεται ένα παλαιστινιακό κράτος εντός των συνόρων του 1967 – Δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς άλλαξε απόψε για πρώτη φορά στην ιστορία του το πολιτικό του πρόγραμμα, αποδεχόμενο συγκεκριμένα ένα παλαιστινιακό κράτος εντός των συνόρων του 1967, χωρίς να αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ και εμμένοντας στον «πολιτικό» και όχι θρησκευτικό χαρακτήρα της σύγκρουσής του με το Ισραήλ.

Το έγγραφο, γραμμένο στ’ αραβικά και στ’ αγγλικά, δόθηκε στη δημοσιότητα την Δευτέρα στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα από τον εξόριστο ηγέτη της Χαμάς Χαλίντ Μεσάαλ.

Το κίνημα πρόσθεσε το συγκεκριμένο έγγραφο στο καταστατικό που συνέταξε το 1988 η Χαμάς και εκτιμά ότι «η ίδρυση ενός εντελώς κυρίαρχου και ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων της 4ης Ιουνίου 1967, με την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα, συνοδευόμενη από επιστροφή των προσφύγων και των ξεριζωμένων στα σπίτια τους, είναι μια μορφή εθνικής συναίνεσης».

Η διακοπή των δεσμών με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, στο νέο κείμενο με τις πολιτικές θέσεις της οργάνωσης, φαίνεται ότι έχει ως στόχο τη βελτίωση των σχέσεών της με τις χώρες του Κόλπου και την Αίγυπτο, η οποία θεωρεί «τρομοκρατική οργάνωση» την Αδελφότητα.

Είναι επίσης μια προσπάθεια προσέγγισης των δυτικών χωρών, πολλές από τις οποίες χαρακτηρίζουν τη Χαμάς τρομοκρατική λόγω της στάσης της απέναντι στο Ισραήλ.

 

Tags
Back to top button