Η θρησκεία έχει επιστρατευτεί συχνά ως άλλοθι για ιερούς πολέμους και κάθε λογής αγριότητες, την ίδια ώρα που θρησκευτικοί ηγέτες έχουν καλέσει μπόλικες φορές το ποίμνιό τους στα όπλα, καταλήγοντας να ευθύνονται να χιλιάδες αδικοχαμένες ζωές.
Και βέβαια όλοι εκτελούσαν το σχέδιο του ελεήμονος Θεού!
Όπως εξάλλου και οι ιερωμένοι της λίστας μας, αν και αυτοί δεν διεκδίκησαν ανθρώπινες ζωές στο όνομα του Θεού αλλά για χάρη του δολοφονικού ψυχισμού τους.Πληροφορίες από το newsbeast.gr
Ό,τι έκαναν, το έκαναν επειδή το ήθελαν, παρά το γεγονός ότι είχαν αφιερώσει τις ζωές τους στην υπηρεσία του Θεού παίρνοντας όρκους που θα τους κρατούσαν υποτίθεται μακριά από τις αμαρτίες…
Η αδελφή Σέφι και οι «ροζ» περιπέτειες με τους παπάδες
Στις 27 Μαρτίου 1992, η αδελφή Αμπάγια ξύπνησε στις 4:00 τα ξημερώματα για να ξεκινήσει τη μελέτη στο κελί της, όπως έκανε εξάλλου κάθε μέρα μέσα στην καθολική μονή μιας ινδικής επαρχίας. Η 19χρονη καλόγρια κατέβηκε στην κουζίνα για να πάρει ένα ποτήρι νερό και ο επόμενος που μπήκε στην κουζίνα δεν βρήκε παρά την πόρτα του ψυγείου ανοιχτή, ένα σπασμένο μπουκάλι στο πάτωμα αλλά και ένα ζευγάρι παντόφλες.
Η αδελφή Αμπάγια είχε εξαφανιστεί, αν και σύντομα η σορός της εντοπίστηκε στο πηγάδι της μονής. Αρχικά, η υπόθεσή της χαρακτηρίστηκε αυτοκτονία, παρά τις ευδιάκριτες εκδορές και τους μώλωπες που έφερε στο σώμα της, και οι έρευνες πάγωσαν. Η υπόθεση έμεινε στο αρχείο για 15 χρόνια, αν και οι καλόγριες δεν σταμάτησαν ποτέ να καλούν σε νέα έρευνα και κατάφεραν το 2007 να ξανανοίξουν την ιστορία.
Στις ανακρίσεις που έκανε τώρα η αστυνομία προέκυψαν τρεις ύποπτοι. Και οι τρεις τους ήταν άνθρωποι του θεού: μία καλόγρια, η Αδελφή Σέφι, και δύο παπάδες, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε ορό αλήθειας και ομολόγησαν τα καθέκαστα. Η αδελφή Αμπάγια τους είχε πιάσει σε σεξουαλική περίπτυξη στην κουζίνα και η πανικοβλημένη πέτρα του σκανδάλου, αδελφή Σέφι, της επιτέθηκε, χτυπώντας τη τρεις φορές στο κεφάλι με έναν λοστό. Μετά ξεφορτώθηκαν το πτώμα στο πηγάδι και όλα καλά.
Παρά το γεγονός ότι οι τρεις εγκληματίες συνελήφθησαν, αφέθηκαν λίγο αργότερα ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, καθώς τόσο ο τρόπος που αποσπάστηκε η ομολογία όσο και πειστήρια που έχουν χαθεί προ πολλού έφεραν τα πάνω κάτω στην ιστορία. Αν θα καταδικαστούν, μένει να φανεί…
Η αδελφή Λόπες και το έγκλημα μίσους
Η αδελφή Λουζ Αμπάρο Γρανάδα ήταν μια ασίγαστη καλόγρια που ζούσε και δρούσε σε κακόφημες συνοικίες της κολομβιανής Μπογκοτά. Όλοι ήξεραν και σέβονταν τη γαλανομάτα καλόγρια με τα κόκκινα μαλλιά που προσπαθούσε να σώσει τις γυναίκες της νύχτας από την έκλυτη ζωή και να ανακουφίσει τους φτωχούς και τους δυστυχισμένους. Δυστυχώς, τον Νοέμβριο του 1999 η 30χρονη καλόγρια έμελλε να συναντήσει τον μαρτυρικό θάνατο, όταν το καμένο και διαμελισμένο σώμα της εντοπίστηκε σε ένα χαντάκι.
Η αδελφή Γρανάδα είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Κι ενώ το χτύπημα «μύριζε» υπόκοσμο, στο στόχαστρο της αστυνομίας δεν μπήκε κάποιος προαγωγός ή κακοποιός αλλά μια δεύτερη καλόγρια, η αδελφή Λετίσια Λόπες. Η οποία αρνήθηκε φυσικά όλες τις κατηγορίες και αθωώθηκε μάλιστα στη δικαστική της περιπέτεια.
Μετά τη δίκη, η κολομβιανή αστυνομία ζήτησε τη βοήθεια του αμερικανικού FBI, καθώς οι Κολομβιανοί ένιωθαν ότι την είχε σκαπουλάρει πολύ φτηνά η καλόγρια. Το FBI κατάφερε να ξετρυπώσει μια σειρά από αποδείξεις που έδεσαν καλά την υπόθεση και η αδελφή Λόπες ξαναπέρασε από δίκη, αν και αυτή τη φορά έφυγε με 14 χρόνια κάθειρξης.
Η Λόπες δεν έβλεπε με καλό μάτι το θεάρεστο έργο της αδελφής Γρανάδα με τις ιερόδουλες και τα παιδιά τους και η κολομβιανή αστυνομία πιστεύει ότι ανήκει σε μια ομάδα «θρησκευτικών τιμωρών», καθώς τουλάχιστον 21 πόρνες είχαν χάσει τη ζωή τους σε μια σειρά από μυστηριώδεις φόνους κατά το ίδιο διάστημα…
Η serial killer αδελφή Γκοντφρίντα
Η αδελφή Γκοντφρίντα, κατά κόσμον Σεσίλ Μπομπέεκ, ήταν μια καλόγρια σε ένα καθολικό μοναστήρι της βελγικής Γάνδης, η οποία υποβλήθηκε το 1975 σε ευαίσθητη εγχείριση εγκεφάλου για την αφαίρεση όγκου. Μετεγχειρητικά, η προσωπικότητα της αδελφής άλλαξε δραματικά και πλέον υπέφερε από τρομακτικούς πονοκεφάλους. Για να καταλαγιάζει ο πόνος, άρχισε να παίρνει μορφίνη και σύντομα εθίστηκε στην ουσία.
Δύο χρόνια αργότερα, το 1977, η 43χρονη αδελφή εργαζόταν εθελοντικά ως νοσηλεύτρια σε ένα νοσοκομείο, όταν οι συνάδελφοί της παρατήρησαν ότι η δική της ομάδα είχε περιέργως αρκετά υψηλότερους δείκτες θανάτου από τον μέσο όρο, κι έτσι άρχισαν να την παρατηρούν. Τότε ήταν που κατάλαβαν ότι η πλειονότητα των ασθενών που άφηναν στο νοσοκομείο την τελευταία τους πνοή ήταν δικοί της άρρωστοι.
Οι συνάδελφοι είχαν παρατηρήσει εδώ και καιρό τον σαδισμό της κατά τη φροντίδα των ασθενών, αν και δεν μπορούσαν φυσικά να φανταστούν τη ζοφερή συνέχεια. Τον Αύγουστο του 1977, η αδελφή μπήκε για τρίτη φορά σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης για τον εθισμό της στη μορφίνη και θέλησε κατόπιν να επιστρέψει στα νοσηλευτικά της καθήκοντα, αν και οι ιθύνοντες μόνο να ακούσουν δεν ήθελαν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Και τότε, στην κουβέντα που έγινε στο νοσοκομείο, η αδελφή ομολόγησε ψυχρά ότι είχε σκοτώσει τρεις ηλικιωμένους ασθενείς, ηλικίας 75-80 ετών, κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1977, χορηγώντας τους αυξημένη δόση ινσουλίνης. Όσο για τον λόγο που τους ξέκανε, ήταν γιατί «ήταν πολύ απαιτητικοί τις νύχτες».
Από τις έρευνες, εντοπίστηκε ότι η αδελφή είχε υπεξαιρέσει κάπου 30.000 ευρώ από το νοσοκομείο αλλά και τους ασθενείς, με τα οποία ζούσε τη μεγάλη ζωή με μια δεύτερη καλόγρια, με την οποία διατηρούσε ερωτικές σχέσεις, αλλάζοντάς τη συχνά με τον παπά της μονής. Τόσο οι αστυνομικές όσο και οι νοσοκομειακές Αρχές την κατηγόρησαν για κατά συρροή δολοφονίες, καθώς οι 21 από τους 38 ασθενείς που χειριζόταν η καλόγρια είχαν πεθάνει μυστηριωδώς. Αφού κρίθηκε ψυχικά ασθενής, κλείστηκε σε ψυχιατρείο…
Ο παπάς Ράιαν Έρικσον και το διπλό φονικό
Το Χάντσον του Ουισκόνσιν είναι μια κωμόπολη των ΗΠΑ με πληθυσμό λίγο πάνω από τις 6.000 κατοίκους. Ήταν ένα ήσυχο επαρχιακό μέρος μέχρι να συγκλονιστεί τουλάχιστον η τοπική κοινωνία από ένα διπλό φονικό! Το ημερολόγιο έγραφε 5 Φεβρουαρίου 2002 όταν ένας ένοπλος μπήκε σε γραφείο τελετών και σκότωσε τον 39χρονο ιδιοκτήτη και τον 22χρονο βοηθό του. Ο δράστης δεν έκλεψε τίποτα και η Αστυνομία δεν είχε κανένα κίνητρο στα χέρια της, πέφτοντας έτσι σε αδιέξοδο.
Τρία χρόνια αργότερα, οι Αρχές άρχισαν να υποψιάζονται τον τοπικό καθολικό εφημέριο, τον 31χρονο Ράιαν Έρικσον, που είχε λειτουργήσει μάλιστα στην κηδεία των δύο τραγικών θυμάτων.
Μετά το διπλό φονικό, ο Έρικσον είχε μετατεθεί σε δυο διαφορετικές εκκλησίες μέσα σε τρία χρόνια, κάτι που θεωρήθηκε το λιγότερο ύποπτο. Τον Δεκέμβριο του 2015 ο παπάς υποβλήθηκε σε δύο ανακρίσεις και μετά το πέρας της δεύτερης, φόρεσε το ράσο του και κρεμάστηκε. Στο σημείωμα που άφησε ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοτώσει κανέναν, αν και δεν ανέφερε τους λόγους που τον έκαναν να αμαρτήσει, μιας και για την καθολική πίστη η αυτοκτονία είναι από τα μεγαλύτερα αμαρτήματα.
Μετά το περιστατικό, ο δικαστής που εξέτασε την υπόθεση κατέληξε ότι ήταν ο Έρικσον ο δράστης του διπλού φονικού. Ο παπάς ήταν ομοφυλόφιλος και είχε εμπλακεί σε διάφορα περιστατικά παιδικής κακοποίησης, αν και ποτέ δεν είχαν ασκηθεί διώξεις εναντίον του. Ξετυλίγοντας το νήμα της ιστορίας, το δικαστήριο κατέληξε ότι ο παπάς σκότωσε τον νεκροθάφτη γιατί ο τελευταίος τον είχε πιάσει σε τρυφερές περιπτύξεις με ένα ανήλικο αγόρι και σκόπευε να δημοσιοποιήσει το γεγονός…
Ο αιδεσιμότατος Τζέραλντ Ρόμπινσον και ο φόνος της καλόγριας
Την παραμονή της Κυριακής του Πάσχα του 1980, η 71χρονη αδελφή Μάργκαρετ Αν Παλ βρέθηκε βάναυσα δολοφονημένη στο πάτωμα του παρεκκλησιού νοσοκομείου κωμόπολης του Οχάιο. Η καλόγρια, που εκτελούσε χρέη νεωκόρου στο εκκλησάκι, έφερε 31 μαχαιριές στο πρόσωπο, τον λαιμό και το στέρνο, αν και οι 9 μαχαιριές στην καρδιά της δημιουργούσαν το περίγραμμα ενός αντεστραμμένου σταυρού.
Τα χέρια της ήταν σταυρωμένα και το σώμα της είχε τυλιχτεί με το ύφασμα της Αγίας Τράπεζας, την ίδια ώρα που έφερε θρησκευτικά σημάδια στο μέτωπό της καμωμένα με το ίδιο της το αίμα. Ο πρώτος ύποπτος ήταν ο παπάς της εκκλησίας, ο αιδεσιμότατος Τζέραλντ Ρόμπινσον, ο οποίος δύο βδομάδες μετά το στυγερό φονικό κλήθηκε σε ανάκριση. Και τότε έλαβε χώρα ένα περίεργο γεγονός: ο επίσκοπος της περιοχής όρμησε στην αίθουσα της ανάκρισης, σταμάτησε τις διαδικασίες και φυγάδευσε τον παπά εκτός κτιρίου!
Χωρίς άλλους υπόπτους, ο φόνος της αδελφής μπήκε στο αρχείο, όπου και παρέμεινε για 23 ολόκληρα χρόνια. Η υπόθεση ξανάνοιξε το 2003, όταν η αστυνομία της κωμόπολης έλαβε ένα ανώνυμο γράμμα από μια γυναίκα που ισχυριζόταν ότι είχε υπάρξει θύμα βιασμού από έναν παπά και άλλους ανθρώπους που ντύνονταν καλόγριες και επιδίδονταν σε σατανιστικές τελετές, στις οποίες γίνονταν ακόμα και ανθρωποθυσίες. Και βέβαια η άγνωστη κατονόμασε ως εγκέφαλο της σατανιστικής σέχτας τον αιδεσιμότατο Τζέραλντ Ρόμπινσον!
Με ένταλμα στα χέρια της, η Αστυνομία ξεψάχνισε το γραφείο του παπά και βρήκε έναν χαρτοκόπτη, ο οποίος δεν ήταν άλλος από το όργανο του εγκλήματος στην υπόθεση της δολοφονημένης καλόγριας. Ο Ρόμπινσον καταδικάστηκε το 2006 για τον φόνο, ως η μόνη γνωστή υπόθεση δολοφονίας καλόγριας από παπά. Πέθανε στη φυλακή το 2014, σε ηλικία 76 ετών…