Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Άνω κάτω το πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας: Ο Σούλτς «γλεντάει» τη Μέρκελ – «Ανταρσία» από υπουργούς και βουλευτές που πνέουν μένεα κατά του Β. Σόιμπλε για την στάση του κατά της Ελλάδος

Γερμανός υπουργός ζητά να απολογηθεί ο υπουργός οικονομικών  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το σχέδιο του  Grexit το οποίο το κατονομάζει ως  «τεράστια αμέλεια» ενώ νέα δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας δείχνει την Άνγκελα Μέρκελ σε ελεύθερη πτώση, με τον Μάρτιν Σούλτς να εξελίσσεται στον χειρότερο εφιάλτη της!

Αν οι Γερμανοί τον προσεχή Σεπτέμβριο (24 Σεπτεμβρίου) καλούνταν να ψηφίσουν απευθείας για καγκελάριο, ο Μάρτιν Σούλτς, υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών, θα επικρατούσε της Άνγκελα Μέρκελ με ποσοστό 49% έναντι 38%. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρίας Forschungsgruppe Wahlen για το ZDF.

Χαρακτηριστικό της ελεύθερης πτώσης που παρουσιάζει η δημοτικότητα της Μέρκελ το γεγονός πως στα τέλη Ιανουαρίου, η καγκελάριος της Γερμανίας προηγούνταν του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ποσοστό 44% έναντι 40%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, εκτός από τη Μέρκελ, χάνουν έδαφος και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU/ CSU) έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD). Διατηρούν μεν το προβάδισμά τους αλλά χάνουν σε εκλογική δύναμη.

 

Δεδομένου ότι η Γερμανία έχει ήδη εισέλθει σε προεκλογική περίοδο για την υποψηφιότητα του Martin Schulz, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) έρχονται ως «αρωγοί» στην κρίση που μαστίζει την Ελλάδα,  από τις αήθεις επιθέσεις του  συντηρητικού συνασπισμού της Καγκελαρίου  Άνγκελα Μέρκελ.

«Μια ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη είναι «όχι μόνο ιστορικά αλλά και στο σημερινό πολιτικό πλαίσιο, είναι απολύτως λάθος», δήλωσε ο  Αντρέα Νάχλες  υπουργός εργασίας στην κυβέρνηση της Μέρκελ και μέλος του SPD, ο οποίος μίλησε στο γερμανικό κοινοβούλιο , προσθέτοντας ότι , «όλοι οι υπουργοί του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στη γερμανική κυβέρνηση και ο Martin Schulz συμφωνούν ότι αυτό δεν αποτελεί πλέον επιλογή».

Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή τον υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είναι  μέλος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ (CDU), και ο οποίος δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα ότι για κάθε είδους ελάφρυνση του χρέους της,  η Ελλάδα θα έπρεπε  να φύγει από την ευρωζώνη.

Οι Γερμανοί πολίτες θα εκλέξουν  νέο κοινοβούλιο το Σεπτέμβριο, και οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν.

Στις πρώτες πάντως προηγείται το SPD και ο υποψήφιος του για την καγκελαρία Martin Schulz, ο οποίος είναι αποφασισμένος να πιέσει την  Μέρκελ για το ελληνικό ζήτημα μέχρι τέλους .

Η έμφαση στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην ομιλία Nahles «υποδηλώνει ότι ένα από τα κεντρικά θέματα  στην επερχόμενη εκστρατεία του SPD θα είναι ο αγώνας  εναντίον της κοινωνικής αδικίας, για παράδειγμα, η φορολόγηση των πάμπλουτων πολιτών» .

Αυτήν την στιγμή στο γερμανικό πολιτικό σκηνικό εν μέσω ελληνικών διαπραγματεύσεων έχει ενσκήψει ένας μεγάλος πόλεμος για στην πολιτική του Γερμανού υπουργού οικονομικών του γνωστού Β.Σόιμπλε, ο οποίος θέλει να δημιουργήσει ένα κλειστό κλαμπ από χώρες της «αρεσκείας του» εντός της ΕΕ.

Αυτό θα διέλυε τελειωτικά το όλο θέμα της συνοχής της ΕΕ , η οποία εάν δεν λύσει αποτελεσματικά το ελληνικό ζήτημα…παρακάτω έρχεται το θέμα των ιταλικών τραπεζών οι οποίες έχουν θέμα ανακεφαλαιοποίησης , ενώ σειρά έχει η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Ο Σόιμπλε και η «παρέα του» οι Γερμανοί βιομήχανοι δεν επιθυμούν καμία ένωση αλλά την δημιουργία μιας νέας γερμανικής αυτοκρατορίας εντός της Ευρώπης.

Οι Βρυξέλλες από την άλλη πλευρά , έδρα της ΕΕ,  έχει καταστεί ήδη στα μάτια εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών το αντίστοιχο των  ανακτόρων των Βερσαλλιών την εποχή της γαλλικής επανάστασης, και ευρισκόμαστε σε μια παρόμοια κατάσταση πριν το μεγάλο ξέσπασμα.

Όσο για την Ελλάδα , αυτή βιώνει μια ιδιότυπη γερμανική κατοχή σχεδόν όμοια με την περίοδο του 1941-42 , στην οποία υπήρχαν χρήματα αλλά όχι αγαθά.

Σήμερα υπάρχουν αγαθά στην ελληνική κοινωνία αλλά δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσει ο κόσμος λόγω τεράστιας ανεργίας.

 Σύμφωνα με την ανάλυση του Stratfor το 2017  θα είναι πολύ κρίσιμο και  για την Ευρώπη.

Οι εκλογές σε χώρες «πυλώνες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η Γαλλία και η Γερμανία, μαζί με τις εκλογές στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη την Ιταλία,  θα έχουν αντίκτυπο στις σχέσεις της ένωσης και θα θέσουν   σε κίνδυνο ακόμα και την επιβίωση της ευρωζώνης,  προβλέπει το Stratfor.

Το ινστιτούτο υπενθύμισε την πρόβλεψή του ότι  η ΕΕ με την πάροδο του χρόνου θα διαλυθεί και υπογραμμίζει ότι το ερώτημα για το 2017 είναι σε ποιο βαθμό θα καθορίσει ότι οι επικείμενες εκλογές σε ορισμένες χώρες θα δώσουν το έναυσμα για την διάλυση της ΕΕ.

Ανεξάρτητα από το αν τις εκλογές το 2017 στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες τις κερδίσουν μετριοπαθείς  ή ακροδεξιές εξτρεμιστικές δυνάμεις, το Stratfor εκτιμά ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να κινείται προς την αποσύνθεση των περιφερειακών συνασπισμών.

Tags
Back to top button