Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανελέητο σφυροκόπημα Σαμαρά σε Μητσοτάκη: "Τρώμε τη μία ταπείνωση μετά την άλλη, από Αλβανούς, Σκοπιανούς και Τούρκους"-(Live)

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς στην κοινή του εμφάνιση με τον Κώστα Καραμανλή στο Πολεμικό Μουσείο. Ο πρώην πρωθυπουργός αντιτάχθηκε στο νόμο για την ισότητα στο γάμο, στην διεύρυνση της ΝΔ, στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτικήαλλά και στην εξωτερική πολιτική. 

 
Στην αρχή της ομιλίας του, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες της, επικαλούμενος το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που όπως είπε, ήταν μία στροφή προς τα δεξιά. Ηταν ένα «όχι» στην woke Ευρώπη , όπως και στην Ευρώπη της μαζικής λαθρομετανάστευσης, υποστήριξε. Πρόσθεσε δε ότι η ιδέα της λύσης του δημογραφικού μέσω της πολιτογράφησης παιδιών μεταναστών, συνιστά εργαλειοποίηση φτωχών ανθρώπων. 

«Τρώμε την μια ταπείνωση μετά την άλλη, από Αλβανούς, Σκοπιανούς, Τούρκους», είπε αναφερόμενος στα εθνικά ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Γνωρίζω πολύ καλά τι είναι άσκηση πιέσεων από φίλους, είναι συνήθως για το δικό τους συμφέρον», πρόσθεσε.

«Η ΕΕ δεν εμπνέει. Οι πολίτες επιλέγουν με εθνικά κριτήρια, να αποδοκιμάσουν ή να επιδοκιμάσουν.

Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει προς την πολιτική απομόνωση ή προς την ολοκλήρωση. Να αποφασίσει αν θα σεβαστεί τις αξίες της ή θα αφεθεί στην ατζέντα της πολιτικής ορθότητας και του ακραίου δικαιωματισμού.

Τα νεφελώδη κεντρώα ιδεολογικά σχήματα, όπως του Μακρόν, ηττήθηκαν. Επομένως, η νέα ευρωπαϊκή ηγεσία πρέπει να πάρει μια απόφαση. Θα επιστρέψει η Ευρώπη στις ρίζες της ή θα συνεχιστεί η αποδόμηση κόντρα στη βούληση των λαών της Ευρώπης;

Το δημογραφικό άρρηκτα συνδεδεμένο με το αξιακό. Ατομικός τρόπος ζωής που υποσκάπτει τη δημιουργία οικογένειας και την απόκτηση παιδιών. Η ατζέντα αυτή εδράζεται σε μια επίπλαστη ευδαιμονία.

Δεν είναι λύση να φέρουμε μετανάστες και να κάνουν παιδιά για να πολιτογραφηθούν Ευρωπαίοι. Το θεωρώ εργαλειοποίηση και χυδαία εκμετάλλευση.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε πλήρη επανασχεδιασμό της Οικονομίας της , προσθέτοντας ότι οι ευρωπαϊκές ηγεσίες πρέπει να λάβουν το μήνυμα της κάλπης, αλλιώς η ήπειρός μας θα οδηγηθεί στο περιθώριο». 


«Όχι» στην ισότητα στο γάμο

«Με τον Κώστα περάσαμε μαζί τα πάντα. Διερωτήθηκα για τα εθνικά, μα τόσο λάθος κάνουν δύο πρώην πρωθυπουργοί. Αντιμετωπιστήκαμε με απαξίωση. Φτάσαμε στο σημείο στο νομοσχέδιο για τον γάμο να θέτω στη Βουλή συγκεκριμένα ερωτήματα επί της ουσίας και όχι μόνο δεν μου απάντησε κανείς, αλλά οργανώθηκαν και κενά έδρανα όσο μιλούσα. Και συνεχίστηκαν τα πανηγύρια υπουργών αγκαλιά με ΛΟΑΤΚΙ στο θεωρείο της Βουλής την ώρα που το 1/3 των βουλευτών μας δεν είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο. Αφήστε τα γλέντια που ακολούθησαν μετά. Αφού η κυβέρνηση αντιμετωπίζει έτσι ακόμα και τον πρώην πρωθυπουργό, γιατί να μην τους θεωρήσει ο κόσμος αλαζόνες;»

«Τρία μπλοκ υπάρχουν πλέον στο πολιτικό σύστημα: ένα κεντροδεξιό, ένα κεντροαριστερό και ένα υπερδεξιό. Ο δικομματισμός ανατρέπεται και μετατρέπεται σε πολυκομματισμό. Η άρνηση να δίνουμε μάχες για ιδέες; Είναι η υποχώρηση της πολιτικής σε όφελος της επικοινωνίας και του tiktok; Έχει δημιουργηθεί η πεποίθσηη ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι. Επομένως το πολιτικό σύστημα καλείται να αναθεωρήσει πλήρως τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ειδάλλως θα έχουμε άσχηματα ξεμπερδέματα. Επιστροφή στις ρίζες και στις αρχές των κομμάτων και των παρατάξεων, άμεσα».

Σκληρή γλώσσα για την εικόνα της ΝΔ

«Άλλο η διεύρυνση, άλλο μετάλλαξη. Η ΝΔ είχε πάντα πόρτες ανοιχτές αλλά όχι αφύλακτες. Πώς μπορεί να λειτουργήσει μία κεντροδεξιά παράταξη χωρίς δεξιά και κέντρο – «φάντασμα»;» και έκανε λόγο για την μικρότερη και πιο φοβική ΝΔ των τελευταίων εποχών.

«Αναζητούν τους Ανεμόμυλους του Κέντρου» , είπε ακόμη. Ειρωνεύτηκε τους «πάντα αλάνθαστους εξωκοινοβουλευτικούς» της κυβέρνησης.

Για το δημογραφικό είπε: «Δεν είναι δυνατόν να επιχορηγείται με 8.000 ευρώ η αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου και με 2000 ευρώ τα παιδιά».

«Τρώμε την μια ταπείνωση μετά την άλλη, από Αλβανούς, Σκοπιανούς, Τούρκους», τόνισε για τα εθνικά.

Για την υπόθεση Μπελέρη είπε ότι είναι «απόλυτη εικόνα αδυναμίας».

«Γνωρίζω πολύ καλά τι είναι άσκηση πιέσεων από φίλους, είναι συνήθως για το δικό τους συμφέρον».

Κατηγόρησε τους «σύχχρονους Κίσσινγκερ» και τόνισε: «Παραμένουμε κομιλφό στα εθνικά μήπως μας κακολογήσει κανένας». Ζήτησε δε απεμπλοκή από την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η ΝΔ είχε πάντα πόρτες ανοιχτές, αλλά όχι ιδεολογικά αφύλαχτες. Άλλο η διεύρυνση, άλλο η μετάλλαξη. Και καλό θα είναι να αναρωτηθούν ορισμένοι, αν για το ιστορικά αυτό αρνητικό αποτέλεσμα του δεξιού μπλοκ ευθύνεται η αντίληψη περί αποιδεολογικοποίησηςη αντίληψη περί αποιδεολογικοποίησης. 

Πώς λέμε ότι τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα; Ο γάμος ομοφύλων για την Αριστερά είναι μια χαρά, για εμάς είναι πρόβλημα.
Δημιουργήθηκε η μικρότερη και πιο φοβική ΝΔ όλων των εποχών. Μήπως επειδή το δέντρο αποκόπηκε από τις ρίζες του;

Όσο η Ευρώπη στρίβει δεξιά, ορισμένοι αναζητούν τους ανεμόμυλους του φαντασιακού Κέντρου.
Είναι επιτυχημένο το επιτελικό κράτος με τους ανακυκλούμενους υπουργούς και τους απαξιωμένους βουλευτές; Γιατί αν είναι πετυχημένο αυτό το μοντέλο αποδοκιμάστηκε από την κοινωνία, και μάλιστα χωρίς πολιτικό αντίπαλο, δίχως Τρόικα, σε συνθήκες επιτήρησης και σε συνθήκες πρωτοφανούς επικοινωνιακής παντοδυναμίας.

Κόλαφος για τα εθνικά

Η εικόνα της χώρας μας είναι αποκαρδιωτική. Τρώμε την μια προσβολή, την μια ταπείνωση, μετά την άλλη! Από τους Σκοπιανούς, τους Αλβανούς και, φυσικά, τους ...”φίλους” μας τους Τούρκους.

Είναι αδιανόητα όσα συμβαίνουν.

Για τον διάλογο με τον Πειρατή. Για το ότι ξεχάσαμε να θυμίσουμε σε όλον τον κόσμο τα 50 χρόνια, φέτος, από την τραγωδία της Κύπρου. Πάλι καλά που είδαμε και την Famagusta στην τηλεόραση... Για το λάθος ψήφισμα με το Κόσοβο. Για το “λόμπυ των κατευναστών”. Για την ανακήρυξη ΑΟΖ και θαλάσσιων πάρκων. Για την Αγία Σοφία και τη Μονή της Χώρας. Για το χωρίς καμία λογική «Σύμφωνο περί Φιλίας» με την Τουρκία. Και τι είδαμε μετά το Σύμφωνο; Τον Ερντογάν να ξαναγράφει τα σχολικά βιβλία στην Τουρκία και να διδάσκει τη νεολαία του για την «γαλάζια πατρίδα» τους, δηλαδή ελληνικά εδάφη. Τον Ερντογάν να γίνεται «καλό παιδί» στα μάτια της Δύσης ώστε να πάρει τα F-16. Τις νέες, ευθείες απειλές, του Μπατχτσελί και του Φιντάν, μέχρι και για την Κρήτη. Και ποιοι τα λένε αυτά;; Αυτοί που από τη μια, υποτίθεται, ότι θέλουν να μπουν στην Ευρώπη κι από την άλλη μας απειλούν μαζί με τη Χαμάς!

Οταν εγώ μίλησα, δημόσια και πολύ πριν τις εκλογές, για τον Φρέντυ Μπελέρη και για τον απαράδεκτο Ράμα, υπήρξε σιωπή. Όμως στον Ράμα δώσαμε τελικά χώρο για να κάνει τις συγκεντρώσεις του. Και του δώσαμε ακόμα και το Ζάππειο για να παρουσιάσει σε υψηλούς προσκεκλημένους τους πίνακες και τα γλυπτά του. Πότε; Όταν ο Μπελέρης, με κατηγορίες στημένες , ήταν φυλακισμένος. Και παραμένει φυλακισμένος σήμερα, εκλεγμένο μέλος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Είναι η απόλυτη εικόνα εθνικής αδυναμίας.

Προειδοποίησα και για την ανάγκη σταδιακής απεμπλοκής μας από την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία τα Σκόπια από την αρχή δεν τήρησαν, όπως δεν είχαν τηρήσει ούτε την Ενδιάμεση Συμφωνία του Ανδρέα Παπανδρέου.

Γνωρίζω καλά τι σημαίνει η άσκηση πιέσεων από “φίλους”, ασφαλώς για το δικό τους συμφέρον. Και στον Κώστα Καραμανλή ασκήθηκαν, αλλά είπε το “όχι” στο Βουκουρέστι. Και σε εμένα, αλλά το ξέκοψα από την αρχή και δεν επανήλθαν ποτέ.
Είναι λοιπόν η Συμφωνία των Πρεσπών που τροφοδοτεί τον εθνικισμό και τις βλέψεις κάποιων συνδυασμών δυνάμεων στα Βαλκάνια. Αυτή ήταν η σταθερή άποψη και του ιδρυτή μας, Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Προέδρου της Δημοκρατίας που δακρύζοντας είχε πεί “η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική”.

Μόλις προχθές, η Σκοπιανή πρόεδρος της Δημοκρατίας Σιλιάνοφσκα διατράνωσε δημοσίως το αλυτρωτικό δόγμα: συναντήθηκε, είπε, με εκπροσώπους των «Παιδιών προσφύγων από τη Μακεδονία του Αιγαίου» και συζήτησε μαζί τους για τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια από τον «διωγμό των Μακεδόνων του Αιγαίου». Τι άλλο πρέπει να ακούσουμε για να ξυπνήσουμε επιτέλους;

Εχω μιλήσει, συνεχώς μιλάω για τη Θράκη. Μερικοί τολμούν και με λένε “ακραίο”. Ρωτάω: ήμουν ακραίος όταν ως υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Ζολώτα, το 1989, απέλασα τον Τούρκο Πρόξενο στη Θράκη, με τη σύμφωνη γνώμη των τριών τότε πολιτικών αρχηγών, Μητσοτάκη, Παπανδρέου και Φλωράκη; Αυτή είναι η ακρότητα ή το γεγονός ότι σήμερα το Προξενείο και οι ψευτομουφτήδες αλωνίζουν ανενόχλητοι, προπαγανδίζουν και συμμετέχουν στις εκλογές προκλητικά με “τουρκικό κόμμα”, το οποίο μάλιστα έχει και ..ψευτο-Μακεδόνισσα υποψήφια;
Κι αντί να προβληματιστούν , κι από εμένα και από τον Κώστα Καραμανλή, λοιδορούσαν τις θέσεις μας. Μάλιστα, έφθασαν στο σημείο οι σύγχρονοι ...”Κισιγκερ”, να ειρωνευτούν την σταθερή, πολυδιάστατη, εξωτερική πολιτική της χώρας επί δεκαετίες, ως “πολιτική ακινησίας” και να αντιτάξουν την δική τους δήθεν “κινητικότητα”.
Απ’ ότι καταλαβαίνω , λυπάμαι που θα το πω, αλλά :
Παραμένουμε "πετρωμένοι" στην …"άψογο στάση" , σε όλα τα εθνικά μέτωπα…
Δηλαδή, μένουμε σταθερά “κομιλφό”, μήπως και μας «κακολογήσουν»…!

Αλλά έχουμε και νεότερα: Αληθεύει, κι εάν ναι, ποιος αποφάσισε, και γιατί, την υποστήριξη της Ελλάδος για κορυφαία θέση στον ΟΑΣΕ, στον Φεριντούν Σινιρίογλου; Ποιος είναι; Είναι ο πρωταγωνιστής της “γαλάζιας πατρίδας” και των “γκρίζων ζωνών” των Τούρκων στο Αιγαίο. Μα είμαστε καλά ; Τι μήνυμα είναι αυτό; Και επίσης τι περίεργα πράγματα είναι αυτά που διαβάζω, για εκδίωξη ενός βοσκού από τη βραχονησίδα Σύρνα στην Αστυπάλαια για ...οικολογικούς λόγους; Αν δεν έχει παρέμβει ήδη, οφείλει να παρέμβει άμεσα η κυβέρνηση. Γιατί οικονομική δραστηριότητα σε βραχονησίδες σημαίνει ΑΟΖ. Ελπίζω να καταλαβαινόμαστε...

Καλώ τον πρωθυπουργό να αποφασίσει, άμεσα, την αλλαγή της ακολουθούμενης εξωτερικής πολιτικής. Να επιστρέψει στις ιστορικές παρακαταθήκες της Παράταξης. Να ασκήσει βέτο στην Αλβανία. Να προετοιμάσει, μέσω δημιουργίας μιας ισχυρής νομικής και πολιτικής ομάδας εμπειρογνωμόνων, την απεμπλοκή από την εθνικά επικίνδυνη Συμφωνία των Πρεσπών. Να ασκήσει, όπως και η Βουλγαρία, βέτο σε κάθε βήμα των Σκοπίων, τον αλυτρωτισμό των οποίων οφείλουμε να καταγγείλουμε εδώ και τώρα, παντού. Να αναθεωρήσει πλήρως την ...”Φιλία” με την Τουρκία, καθιστώντας σαφές στην πράξη ότι δεν εκβιαζόμαστε, δεν απειλούμαστε και δεν φοβόμαστε. Υπάρχουν όρια!

Γι αυτό και δεν υπάρχει καμία περίπτωση νέας εθνικής υποχώρησης και ταπείνωσης, με “Πρέσπες του Αιγαίου”! Δεν είμαστε ένα ηττημένο έθνος. Είμαστε μια υπερήφανη χώρα με πίστη στην Ελευθερία, με αυταπάρνηση κι Εθνική υπερηφάνεια! Οι Ελληνες δεν είμαστε συμβιβασμένο πλήθος, είμαστε Πατριώτες!

Φίλες και φίλοι,
Σε κάθε σταυροδρόμι πρέπει να επιλέξεις έναν δρόμο.
Ανησυχώ βαθιά. Πρέπει η κατάσταση αυτή να διορθωθεί.
Αυτές είναι οι θέσεις μου. Τις οποίες, για να μην έχουμε παρανοήσεις, ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα για “μεγάλα αξιώματα”. Κι ούτε πρόκειται...
Γιατί μας κοιτάει από απέναντι και η Ελλάδα, και η Ιστορία.
Λέει ο Παλαμάς:
“Κάλλιο γλύστρα στον δρόμο τον δικό σου
παρά να μείνεις ορθός στο δρόμο του άλλου!”

Το έχω αποδείξει στη διαδρομή μου.
Υπηρετώ την πατρίδα και την παράταξη…
Ημουν, είμαι, και θα είμαι παρών!

Πήρε τη σκυτάλη ο Κώστας Καραμανλής

Ανεβαίνοντας με τη σειρά του στο βήμα ο Κώστας Καραμανλής είπε με χιούμορ: Τι να πω εγώ άλλο τώρα

Ο λαός εμπιστεύτηκε την Κεντροδεξιά να την κυβερνήσει, όχι πολιτικούς γιατρούς χωρίς σύνορα.

Αρχικά μιλώντας για τα ευρωπαϊκά δεδομένα είπε: «Η Ευρώπη στην οποία πιστέψαμε και για την οποία αγωνιστήκαμε διολισθαίνει σε βαθιά κρίση». Κατηγόρησε την Ευρώπη για το χειρισμό της ελληνικής κρίσης.

Έκανε λόγο για απαξίωση όσων σέβονται τις ρίζες τους, την πίστη τους την εθνική τους υπερηφάνεια.

«Να σταλεί καθαρό μήνυμα στην Αλβανία και στα Σκόπια», ζήτησε και είπε πως η Ευρώπη εξαρτάται από την Ελλάδα. Αναφέρθηκε σε στρεβλή παγκοσμιοποίηση και σε πολυπολιτισμικότητα που προσβάλει τις βαθιές εθνικές ρίζες.

«Είναι ώρα επείγοντος συναγερμού», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

«Αντί το σοκ να τους αφυπνίσει η προτεραιότητά τους είναι μην τυχόν και δεν μπορούν να επιβάλλουν τις προκαθορισμένες αποφάσεις τους. Ιδιαίτερα επιμένοντας σε πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για την κρίση», σημείωσε.

«Αίφνης η Ευρώπη γέμισε από λαϊκιστές, ακροδεξιούς και καθυστερημένους που δεν μπορούν να συλλάβουν τις προτεραιότητες», είπε δεικτικά για τις ευρωπαϊκές ηγεσίες και τις κατηγόρησε για αλαζονεία, δογματικές αγκυλώσεις και περιφρόνηση για τους πολλούς. «Όταν αντιμετωπίζονται ως εχθροί οι ανησυχούντες η ρήξη είναι αναπόφευκτη», τόνισε.

Σήμερα η κοινή παρέμβαση Σαμαρά-Καραμανλή - Τι μήνυμα αναμένεται να στείλουν

Το παρών δίνουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Καραγκούνης, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Οικονόμου, Θάνος Πλεύρης, Στέλιος Πέτσας, Γιάννης Πλακιωτάκης και οι ευρωβουλευτές Ελίζα Βόζεμπεργκ και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ντόρα Μπακογιάννη η Αφροδίτη Λατινοπούλου, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και πλήθος κόσμου.

Αρχικά το λόγο έλαβε ο καθηγητής Γιάννης Βαληνάκης, πρώην υπουργός κατά τη διακυβέρνηση Καραμανλή. «Αποδίδει η στρατηγική μας για την Τουρκία; Κερδίζει η χώρα; Αν ήταν αποτελεσματική θα έπρεπε η Τουρκία να έχει παραιτηθεί από τα σχέδιά της, αλλά αντιθέτως εκμεταλλεύεται τη δική μας αδράνεια», είπε και πρόσθεσε: «Με τους εναγκαλισμούς θα υποκύψει ο Ερντογάν; Περιμένουμε από το διεθνές δίκαιο εν είδει Αη Βασίλη να μας λύσει τα προβλήματα;».

Στη συνέχεια ο καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης είπε για την κυβέρνηση Καραμανλή ότι επιχειρήθηκε συστηματική αποσταθεροποίηση κι ότι καμία κυβέρνηση δεν υπονομεύθηκε τόσο ακραία.

«Τι ενώνει όλους εμάς που είμαστε εδώ; Υπουργούς, βουλευτές, και του ΠΑΣΟΚ, τους Μητροπολίτες, τους μοναχούς… Πρόκειται για τα πρόσωπα ή για την αντίληψή μας για την πατρίδα. Μην ψάξει κανείς για εσωστρεφή μηνύματα στη σημερινή παρουσίαση, αλλά για εθνικά. Αυτό που μας ενώνει όλους είναι η ματιά μας για την πατρίδα», είπε ο συγγραφέας Μανώλης Κοττάκης και πρόσθεσε «να κρατήσουμε το κερί του Ελληνισμού αναμμένο».

Εν μέσω χειροκροτημάτων έφτασαν στο Πολεμικό Μουσείο οι δυο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

 

Tags
Back to top button