Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Ανακαλύφθηκε ο πύργος ανθρωποθυσιών των Αζτέκων

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως ένα τμήμα του πύργου με 119 ανθρώπινα κρανία. Ο πύργος είχε ανακαλυφθεί το 2015, σε εργασίες αναπαλαίωσης κτιρίου στην πρωτεύουσα του Μεξικό.

Το Huey Tzompantli βρισκόταν στην άκρη του ναού που ήταν αφιερωμένος στον Huitzilopochtli, θεό του πολέμου, του ήλιου, των ανθρωποθυσιών και προστάτη του Τενοτστιτλάν, της πρωτεύουσας των Αζτέκων. Ο Huitzilopochtli απαιτούσε ανθρωποθυσίες, προκειμένου ο ήλιος να εξακολουθεί να ανατέλλει και να μην βυθιστεί ο κόσμος στο σκοτάδι.

Ο πολιτισμός των Αζτέκων άνθισε από τον 14ο ως τον 16ο αιώνα στο κεντρικό Μεξικό και τελείωσε με την άφιξη των Ισπανών υπό τον Χερνάν Κορτές, που κατέλαβαν την πρωτεύουσά τους, το 1521.

Σύμφωνα με το BBC, το κυλινδρικό τμήμα που είναι φτιαγμένο από κρανία, βρίσκεται κοντά στον Μητροπολιτικό Ναό, έναν από τους μεγαλύτερους στο Τενοτστιτλάν και σημερινό Μέξικο Σίτυ. Ο ναός χτίστηκε σε τρεις φάσεις, μεταξύ 1486 και 1502.

Η ανακάλυψη του πύργου, προκάλεσε αίσθηση γιατί διαπιστώθηκε πως θύματα των θυσιών δεν ήταν μόνο νεαροί πολεμιστές αλλά και γυναίκες και παιδιά. Αρχαιολόγοι που μίλησαν στο BBC, δηλώνουν πως ορισμένοι ήταν αιχμάλωτοι που προορίζονταν για τις τελετουργικές θυσίες και προσθέτουν πως όλοι όσοι θυσιάζονταν είχαν τον χαρακτήρα του “ιερού“, αφού αποτελούσαν δώρο στους θεούς ή ήταν οι ίδιοι προσωποποιήσεις των θεών.

“Το Templo Mayor εξακολουθεί να μας εκπλήσσει και το Huey Tzompantli είναι χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα των νεότερων χρόνων στη χώρα” δήλωσε η μεξικανή υπουργός Πολιτισμού, Alejandra Frausto, σχετικά με την ανακάλυψη.

 

 

 

Tags
Back to top button