Άλλη μια νεοταξίτικη επίθεση δέχεται η Ορθοδοξία μας μέσω ενός "μυθιστορήματος" μιας Αγγλίδας συγγραφέως, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν δικαστικά εναντίον της οι κάτοικοι του νησιου.
Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 800.000 ευρώ για βλάβες που υπέστησαν, διεκδικούν από μια Αγγλίδα συγγραφέα, με αγωγή που υπέβαλαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, οκτώ κάτοικοι της Χάλκης. Η συγγραφέας, Φράνσις Μάγιες στο βιβλίο της με τον τίτλο «Greek Expectations» μιλά για όργια σε μοναστήρι, ενώ γίνονται και προσωπικές αναφορές.
Η συγγραφέας έχει παραπεμφθεί με απευθείας κλήση σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενη για συκοφαντική δυσφήμιση.
Χαρακτηριστικό το επίμαχο απόσπασμα όπως το δημοσιεύει το dimokratiki.gr: «....Ανέβηκα με την Σάλλυ, ο Φίλ δεν ενδιαφερόταν καθόλου για το όλο θέμα. Καθίσαμε σε μια ταράτσα, έχοντας τα κελιά πίσω μας, παρατηρώντας τη θέα κάτω...
Η αυλή ήταν φωτισμένη λαμπερά με φώτα που κρέμονταν από το κεντρικό αρχαίο κυπαρίσσι. Ό ιερέας τελούσε την λειτουργία, η εικόνα περιφέρθηκε τριγύρω για να φιλήσουν οι πιστοί και ο άρτος ευλογήθηκε. Όμως, κάτι συνέβαινε στο κελί πίσω μας, το οποίο μας τράβηξε την προσοχή και μας απέσπασε από την θρησκευτική τελετή από κάτω. Αν και ήμασταν γυναίκες του κόσμου όντως, η Σάλλυ κι εγώ, μάλλον σοκαριστήκαμε όταν συνειδητοποιήσαμε τι συνέβαινε την ίδια ώρα που ο παπάς έψαλλε τις ευλογίες του.
Όμως δεν μπορούσαμε να κάνουμε λάθος για το γεγονός ότι μέσα στο κελί είχε δυο κορίτσια τα οποία προσκαλούσαν μια σειρά από νεαρούς άνδρες μέσα στο δωμάτιο, φαινόταν για στοματικό σεξ, κι αυτό τονίσθηκε όταν το ένα από το κορίτσια εμφανίστηκε σύντομα, σκουπίζοντας το στόμα της επιδεικτικά".
Οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν το κείμενο «ψευδές και υβριστικό», τονίζοντας ότι στόχος της Μάγιες είναι ο εύκολος και γρήγορος πλουτισμός της. Η ίδια η συγγραφέας πάντως, υποστηρίζει ότι έγραψε το βιβλίο αναφερόμενη σε φανταστικά περιστατικά, χωρίς να αποκαλύπτει το όνομα του τόπου, ενώ τονίζει ότι προέβη σε αναθεώρησή του, όταν διαπίστωσε ότι το επίμαχο μέρος του βιβλίου θα μπορούσε να παρερμηνευτεί.
Λοιπόν έιναι ήδη αργά, εχει παρερμηνευτεί. Στην τελική δεν μπορεί να μας μιλαέι για όργια, μια κυρία που κατάγεται από μια χώρα που οι κατοικοί της είναι διάσημοι για τα όργια που διαπράττουν σε όποια χώρ επισκέπτονται για τουρισμό. Αλλά είπαμε η Ορθοδοξία ενοχλεί την Νέα Τάξη Πραγμάτων.